Liftul, mijloc de transport

Aparitia si dezvoltarea liftului modern a schimbat, atat arhitectura cladirilor, cat si a oraselor. Cand ma uit la lifturile din anii comunismului si la cele din zilele noastre, constat o diferenta uriasa. Datorita liftului modern cladirile au devenit din ce in ce mai inalte. Acele lifturi, din cladirile vechi, sunt mai tot timpul defecte. Cu toate ca exista o firma de reparatii de lifturi, cu experienta, reparatiile sunt de multe ori costisitoare. liftAsociatiile de locatari ar trebui sa isi puna problema schimbari lifturilor vechi. Un lift nou, de la MP IFMA, va asigura deplasarea locatarilor in siguranta, iar investitia se va amortiza intr-o perioada relativ scurta.
Sa locuiesti intr-un bloc vechi, dar avand un lift nou, cu un aspect placut, poate fi atractiv.

Dar, sa va spun si adevaratul motiv pentru care m-am decis sa scriu articolul de azi. Stiu ca un lift, la prima vedere, poate parea ceva simplu: o cabina care este legata de un cablu rezistent, un scripete si contragreutatile. Toate acestea fiind puse in miscare de un motor electric.
Sunt blocuri vechi, care au o camera unde sunt montate motoarele liftului. Intr-o asemenea camera am intrat, pentru a arunca o privire si pot sa va spun ca este imposibil sa cada in gol, in putul liftului, chiar daca este un lift vechi. Putul liftului ( casa liftului) este cea mai rezistenta structura dintr-un bloc.
Curiozitatea mea a fost cauzata de liftul pe care il folosesc, atunci cand merg la un prieten. De fiecare data cand chemam liftul, pentru a urca la etajul 9, ma gandeam daca e sigur sa-l folosesc. Poate ar fi mai bine sa urc pe scari?
Aflat in vizita, intr-una din zilele trecute, am dat peste muncitorii de la MP IFMA. Acestia facea o revizie la liftul pe care il folosesc si mi-au spus ca folosirea liftului respectiv, este sigura. Si tot atunci am avut ocazia sa arunc o privire asupra camerei de comanda. Asa am realizat ca si un lift vechi, daca este modernizat si intretinut corespunzator, poate fi sigur. O firma precum MP IFMA, poate sa ofere siguranta si confort, pentru transportul persoanelor.

Un gând despre “Liftul, mijloc de transport

  1. Pingback: Lifturile un pericol public – bazarnews.info!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s