China va vopsi Luna în Roșu !

China va vopsi Luna în Roșu !
Ce zic cei de la Coca-Cola ?

Laboratorul spațial chinez Tiangong-2 se află la aproximativ 390 kilometri altitudine, iar astronauții Jing Haipeng și Chen Dongvor vor petrece 30 de zile în interiorul acestuia, în cadrul celei mai lungi misiuni de acest fel realizată vreodată de ”taikonauți”, așa cum își numesc chinezii astronauții.

Această misiune este menită să deschidă calea pentru lansarea, peste șase ani, a unei noi stații spațiale orbitale, după scoaterea din uz a Stației Spațiale Internaționale (ISS). În paralel, China intenționează să trimită un prim echipaj uman pe Lună. De asemenea, Beijingul dorește să trimită o sondă orbitală spre Marte în 2020 și să asolizeze un rover autonom pe Planeta Roșie.
Cei doi astronauți vor desfășura și experimente privind comunicațiile cuantice cu centrul de control al misiunii. Pentru acest experiment Jing Haipeng și Chen Dong, au lansat un mic satelit „însoțitor”care va orbita în apropiere de laboratorul spațial Tiangong-2 și de capsula Shenzhou-11, andocată la laborator, și va face o serie de fotografii cu o cameră de înaltă rezoluție. De asemenea, satelitul însoțitor va desfășura și o serie de experimente din domeniul teleportării cuantice. Performanțele tehnologice ale acestuia sunt mult superioare unui satelit similar ce a fost lansat în timpul misiunii Shenzhou-7, în septembrie 2008.

sursa: Capital

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s