Dupa 7 ani de stat in Spania

După ce au lucrat șapte ani în Spania, doi soți din județul Gorj, vor să își deschidă acasă, propria fermă.

Până acum, și-au cumpărat terenuri, utilaje şi animale, dar cel mai greu este să găsească oameni pe care să-i angajeze. Și asta pentru că cei mai mulți dintre locuitorii comunei gorjene Bolboşi muncesc peste hotare. 

Soţii Rotaru vor să își organizeze ferma după modelul celei la care au lucrat în Spania. Pentru aceasta au cumpărat 10 hectare de teren, 22 de vaci şi utilaje agricole.

“Copiii noştri au fost crescuţi în Spania, băiatul cel mic are 5 ani, iar fata 9 ani. Ei ştiu mai bine limba spaniolă decât limba română. Când am plecat din Spania, am plecat cu gândul de a rămâne definitiv acasă, însă este foarte greu. Intenţia mea a fost să construim trei grajduri pentru porci şi vaci. Am investit foarte mulţi bani în terenuri şi utilaje. Am cumpărat de la Bistriţa Năsăud 22 de vaci, care m-au costat aduse acasă aproximativ 60.000 de lei. Am adus aparate automate din Spania pentru că voiam să facem o fermă ca acolo, dar acum sunt foarte descurajat. E foarte multă muncă, iar eu şi soţia mea nu reuşim să facem faţă. Nu găsesc om la vite, unii spun că îi prinde ploaia pe câmp, alţii se plâng că este soare. Pe la noi, oamenii se mulţumesc să stea acasă şi primească ajutorul social de primărie. N-am găsit oameni nici pentru a mă ajuta la cărat baloţii”, a spus Viorel Rotaru, citat de pandurul.ro. El a precizat că traiul în Spania era mult mai ușor, în condițiile în care, împreună cu soția sa, câștigau lunar peste 2.000 de euro pe lună, având cazarea și hrana asigurate.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s