Vremuri sumbre pentru unitățile de alimentație publică

Vremuri grele

Da, este un mesaj pesimist. Desigur, despre fumători este vorba, de fapt despre viitoarea lor lipsă din restaurante, baruri, cluburi, cafenele.
Experimentul nostru de a interzice fumatul (mai întâi total, apoi parțial) de la începutul anului, iată, aproximativ două luni și jumătate, ne relevă faptul că „stăpânii cârciumilor” sunt fumătorii; ei vin mai des, ei consumă mai mult, pe scurt, ei ne finanțează, cu precădere.
Am primit mesaje de toate felurile, concluzia fiind că aceștia vor prefera să stea acasă, decât să fie nevoiți (umiliți) să-și savureze țigara în fața localului, „ca la țară”. Mai mult, sunt unele locații la etaj, la subsol.
Un alt experiment interesant a fost următorul: am lăsat la latitudinea beneficiarului de botez/nuntă, din această perioadă, să aleagă dacă se fumează sau nu la evenimentul său – din 24 – unul a ales să NU se fumeze !!!
Ce spuneți de asta ?
După cum menționam anterior, fumătorii sunt mult mai persuasivi, fie îi vor convinge și pe prietenii nefumători să-i urmeze, astfel că, probabil, se vor înmulți vizitele de socializare acasă, fie își vor modifica total comportamentul la restaurant – vor mânca rapid și vor consuma strict o băutură. E posibil să beneficieze locațiile gen „impinge-tava” – ele se bazează mai puțin pe vânzarea de la bar; cele mai afectate vor fi, cu siguranță, cafenelele.
Așadar, considerăm, fără a fi împotriva legii, că vin vremuri sumbre pentru unitățile de alimentație publică, așteptarea familiilor cu copii, care să „înlocuiască” clienții fumători, o să se dovedească, o himeră.
Să sperăm la o vară lungă…

P.S. Cei mai vehemenți contestatari ai legii, fumătorii, știu, în sufletul lor, că ei, de fapt, sunt principalii beneficiari ai acesteia !

sursa: restaurant La Salcii!

Reclame

Un gând despre “Vremuri sumbre pentru unitățile de alimentație publică

  1. „Fumatul nu-și are nici un rost. Este un capriciu prostesc, o pângărire a buzelor, o năucire agonisită din voia cea pervertită, o iritare mare și inutilă a nervilor, o ceață cu care ne acoperim de bunăvoie, o moleșire a întregii ființe. … Gustul țigării nu-l pot compara cu nimic altceva decât cu un lucru drăcesc. Și cum, știind aceasta, pot să fumez tabac?! Cum de-mi permit să fac așa ceva uneori?”

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s