Educatia, un joc serios!

Educația poate fi privită ca un joc. Un joc serios, care necesită putere de concentrare, disciplină și competitivitate, un joc cum este șahul.
Șahul poate să devină numitorul comun în școlile europene, o disciplină care să ajute elevii să își dezvolte mintea, capacitatea de concentrare și competențele academice.
Mesajul central al conferinței internaționale organizate la Bruxelles alături de European Chess Union cu tema „Șahul în școli” a fost unul de susținere și încurajare la nivel european pentru finanțarea șahului ca sport răspândit în toate școlile din Europa.
Cred foarte mult în puterea șahului de a ajuta, inclusiv din punct de vedere social, comunitățile de elevi din România să se dezvolte.
Cu investiții relativ mici putem să aducem șahul în mai multe școli din România și să îl promovăm ca pe un sport cu beneficii reale pentru toți practicanții, de performanță sau nu.

Anunțuri

4 răspunsuri

 1. Credeţi că şahul este unul dintre acele jocuri plictisitoare pe care din vremuri străvechi îl îndrăgesc doar persoanele de vârsta a treia…e bine NU!

  Apreciază

 2. Sahul este o arta ce imbraca forma unui joc. Daca nu credeai vreodata ca vei deveni un artist, sahul iti demonstreaza ca te-ai inselat.

  Apreciază

  1. frumos spus!

   Apreciază

 3. Oamenii joacă şah de 1.500 de ani. Şahul a apărut în India şi este unul dintre cele mai vechi jocuri inventate vreodată

  Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: