Nu exista om care sa nu treaca prin diferite greutati

Nu exista om care sa nu treaca prin diferite greutati in viata. Cu totii pierdem ceva drag, ne intalnim cu situatii dificile sau obstacole, cu totii suferim intr-un fel sau altul.
Suferinta este o traire subiectiva si difera de la un om la altul. Unii fac o tragedie din ceva ce pentru un altul nu este prea semnificativ, altii isi prelungesc inutil trairi negative pentru ca si le alimenteaza cu gandurile din mintea lor, altii cred ca drama si victimizarea sunt normale in existenta umana, asa ca le accepta ca fiind ceva firesc.
Dupa cum spuneam, nu exista om care sa nu aiba probleme deoarece ele ne sunt date ca sa devenim din ce in ce mai constienti de noi insine si de resursele noastre, sa ne intarim si sa devenim intelepti.
Insa, important este sa retinem ca suferinta este subiectiva si chiar optionala, nu obligatorie.
Intensitatea si durata suferintei depinde cel mai mult de atitudinea pe care o avem in fata greutatilor vietii: putem sa facem o tragedie sau o drama din ceea ce ni se intampla sau putem sa acceptam cu demnitate, iar acolo unde putem sa schimbam ceva, sa facem asta.
Nu are niciun sens sa te lasi coplesit de trairi negative sau sa permiti sa fii definit de greutatile prin care ai trecut. Viata, cu bune si mai putin bune, merge inainte, iar atitudinea ta este cea care face diferenta.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s