Omul trebuie sa devina prietenul sau

„Ceea ce este un om in sine insusi, ceea ce-l acompaniaza cand este singur, ceea ce nimeni nu-i poate da sau lua, este evident mult mai important pentru el decat orice detine sub forma de posesiuni, si chiar decat ceea ce este in ochii lumii”.
Intelepciunea vietii – Arthur Schopenhauer

Ce conteaza cu adevarat pentru un om este felul in care se simte in interiorul lui, atunci cand este singur cu gandurile si trairile sale. Goana dupa posesiuni, dupa relatii, dupa faima, reputatie sau avere, reprezinta doar o modalitate prin care, de multe ori, omul incearca doar sa compenseze un gol interior si sa fuga de sine insusi.

Orice vei obtine in exteriorul tau te va bucura pentru o clipa si apoi vei fi nevoit sa reiei aceasta goana ca sa poti sa simti din nou acea implinire, tot pentru o clipa.
Insa, ce se intampla atunci cand esti singur? Ce simti atunci cand nu esti inconjurat de oameni, cand nu te lauda si nu te apreciaza nimeni, cand nu poti sa le demonstrezi altora „valoarea ta”? Esti linistit, impacat, te bucuri de tine insuti, de solitudinea ta si de compania gandurilor tale sau din contra – esti anxios, nelinistit, agitat, pustiit?

Atunci cand te simti bine cu tine insuti, cand ai echilibru si armonie in interior, te simti bine si cand esti singur si cand esti prins in valtoarea vietii.
Atunci cand tu si gandurile tale sunteti prieteni esti mereu intr-o companie excelenta, iar asta te ajuta si sa-ti atingi cu usurinta obiectivele exterioare, care vor fi o consecinta fireasca a realitatii tale interioare.

Vezi tu, cel mai important lucru pe care il are de facut fiecare om este sa devina prietenul sau cel mai bun – sa-si ia in stapanire mintea si sa o slefuiasca pana cand se simte bine in propria sa companie, indiferent daca este singur sau in mijlocul oamenilor si a evenimentelor.

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s