Pe cararea dintre lumi…

Ne nastem din iubiri incatusate, si din cuvinte fara capatai, apoi,  suntem crescuti in ”fuga”, si educati ca niste oi! Nu vreau sa imi condamn inaintasii, si nici sa spun-ca as fi fost mai bun ca ei,eu doar incerc sa spun multimii,ce altii nu-si mai amintesc! Dintotdeauna mi-a fost greu, sa inteleg minciuna, ca apoi, sa mint si eu!
Cum poate un om sa fie drept, atata timp cat e crescut, cu o minciuna in chip de adevar?? Asta minciuna cu chip de adevar, este educatia si toate invataturile pe care le-am primit, iar ”noi” la randul nostru, le dam linistiti mai departe, chipurile ar fi purul adevar!

Spre norocul meu, inceputul vietii l-am petrecut intre doi oameni care nu se comportau asemenea celorlati oameni din jur! Chiar daca erau niste oameni mai mult decat simpli, fara prea multa pregatire scolara (2 si 3 clase) ,se comportau in asa fel incat nu lasau minciuna sa-i amageasca in nici un fel, indeosebi bunicul era de neclintit, si nu tolera minciuna, ci imdediat aplica pedeapsa chiar daca bunica incerca sa linisteasca ”apele”. Nu il mai lovi Ioane, ca nu-i copilul nostru, spunea mult iubita mea bunica..,

-Lasa Ana ca nu moare..,Tu ce crezi, ca io nu tin la el, doar ii si al meu, nu numai al vostru!~~spunea bunicul meu drag. Azi imi este mult mai drag decat toti ceilalti, deoarece, azi inteleg ceea ce nu intelegeam pe atunci.

„Invata pe copil calea pe care trebuie s’o urmeze,si cand va imbatrani,nu se va abate de la ea„(Pilde 22:6).Cine cruta nuiaua,uraste pe fiul sau,dar cine-l iubeste,il pedepstete indata.(Pilde 13:24).
Nu cruta copilul de mustrare, caci daca-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri.”(Pilde 23:13).

In tinereta lui, bunicul a fost muzicant (ceteras)..,nu de opera, ci canta la nunti si petreceri. Stia sa cante la mai multe instrumente, dar vioara o iubea cel mai mult, si pietrele plangeau, cand incepea sa doineasca vioara bunicului,din cauza asta il doreau si multe femei!!Tineretea’i-Tinerete…
„Bucura-te, tinere,in tinereta ta,fii cu inima vesela cat esti tanar,umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai;dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.”(Eclesiastul 11:9)
La un moment dat, in viata bunicului s-a petrecut o mare tragedie..,si din acel punct, bunicul s-a transformat intr-un alt om, a pus tot trecutul deoparte si a inceput un alt mod de viata! Cei rai si invidiosi, mai tot timpul il vorbeau pe la spate, ca pe fata, le era teama sa o faca..,Timpul a trecut cu anii, si asa am aparut eu in viata lor (a bunicilor), pe atunci bunicul avea 57,iar bunica 56 de ani, iar eu aveam 8 luni, cand mama m-a dat in grija lor. Pot spune ca m-au iubit mai mult decat si-au iubit proprii copii,cel putin bunica isi punea toata speranta in mine..din pacate, le-am inselat asteptarile! !Multa vreme acest gand a fost o mare povara in inima mea,pana in clipa cand si viata mea a luat o alta intorsatura, exact ca cea a bunicului meu!!

In 9 ianuarie ’77 mama ma desparte de bunici, chipurile sa imi dea o educatie mai ”aleasa”, ma aduce mai aproape de oras..hmm…La oras, toate erau-tocmai inversul educatiei, pe care eu am primit de la bunici! Sa nu fiu interpretat gresit, si aci-adica la oras, mi se spunea sa nu fac ”X”lucruri, ca nu este bine si frumos daca le fac, in schimb, cei care imi spuneau astea, ei faceau toate acele lucruri! Eu fiind un copil mai curios, (ca destept nu pot spune ca as fi fost), incercam sa fac tot ceea ce vedeam ca fac cei mari..!! Dupa o vreme foarte scurta de sedere in aceasta ”lume noua”(oras), am devenit, cum se spune, dracul gol! Nu tin minte sa fi urat pe cineva mai mult de cateva momente, in schimb pe totii ii vedeam dusmanii mei, chiar si pe mama mea..!!

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s