Turismul medical

Turismul medical aduce României venituri în valoare de 250 milioane de dolari anual.  

De asemenea, numărul străinilor care vin să se trateze în țara noastră s-ar putea dubla anul viitor, la 500.000, astfel încât creşterea sectorului să ofere posibilitatea medicilor români de a se întoarce în ţară.

Potrivit lui Andrei Nacea, directorul Seytour România, citată de mediafax.ro, cei mai mulţi turişti care vizitează România în scop medial vin din Germania, Italia, Israel şi Marea Britanie, iar numărul acestora poate ajunge la 500.000, „dacă vor fi realizate lucrările de infrastructură planificate”.

Potrivit Bloomberg, România, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi Ungaria, unele dintre cele mai afectate ţări europene în urma crizei economice, investesc în clinici private care să atragă vest-europenii şi americanii pentru tratamente dentare sau chirurgie plastică.

Străinii aleg serviciile medicale din ţările est-europene pentru preţurile mai scăzute în comparaţie cu ţările de origine, precum şi pentru faptul că asigurările naţionale nu acoperă unele servicii, precum chirurgia plastică.

„Am prieteni italieni care îşi tratează dinţii sau îşi fac tomografii în România, pentru că este mult mai ieftin, iar serviciile sunt bune”, a declarat Otilia Florescu, o asistentă medicală care lucrează în Italia de şapte ani.

Ea ia în considerare posibilitatea de a se întoarce în România, pentru a lucra într-o clinică privată.

Anul trecut, România a avut 1,71 milioane de turişti străini, din care 58% au fost în interes de afaceri, iar restul în scop particular, categorie care include tratamentul medical, alături de vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive sau vizitarea prietenilor şi rudelor.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s