Voiculescu, despre „zestrea” suspendării lui Băsescu

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a scris în cartea sa, „Uniunea Social Liberală – Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”, că liderii USL au fost „speriați și timorați” în fața lui  Băsescu și a criticilor care au venit de la Bruxelles, în momentul referendumului din 2012 pentru suspendarea președintelui, potrivit stiripesurse.ro.

„Aşadar, calculând costurile şi beneficiile suspendării din 2012, am convingerea că USL a ieşit câştigată, şi-a asigurat o zestre electorală decisivă.

Pentru a înţelege mai uşor ce a însemnat suspendarea pentru viitorul electoral al Uniunii este suficient să ne imaginăm cum ar fi fost ca în intervalul iulie–noiembrie 2012, în loc să se discute despre suspendarea şi ilegitimitatea unui preşedinte demis de 90% dintre propriii cetăţeni, să se dezbată despre coabitarea USL cu Traian Băsescu, despre neîndeplinirea promisiunii de a creşte pensiile şi salariile la nivelul atins anterior reducerilor din 2010, despre neînţelegerile dintre PSD şi PNL sau despre inerentele repartizări de funcţii în administraţia publică centrală şi locală. Toate acestea asezonate cu câteva dosare pentru doi, trei lideri USL.

E greu să evaluezi exact o realitate ipotetică, dar eu cred că, într-un asemenea scenariu, în loc de 70%, USL s-ar fi zbătut foarte mult pentru a obţine 50%. Şi am dubii reale că ar fi reuşit.

În concluzie, am convingerea că USL a câştigat politic semnificativ după suspendare. În schimb, cred că România a pierdut ca urmare a eşecului demiterii”, spune Voiculescu în cartea sa.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s