Castelul Bran, scos la vânzare. Statul nu a vrut să îl cumpere

Un articol apărut în presa britanică anunță că Branul își caută cumpărător. Castelul este scos la vânzare prin intermediul unei firme americane de avocatură.

„Dacă cineva vine cu o ofertă rezonabilă, ne vom uita la cine vine cu această ofertă, care este propunerea, iar apoi o vom analiza“, a declarat Mark Meyer, reprezentantul companiei de avocatură, potrivit The Telegraph.

Castelul lui Dracula este scos la vânzare în contextul în care, recent, Guvernului României i s-a propus să îl cumpere pentru suma de 85 de milioane de dolari, dar Executivul nu a luat în considerare oferta.

Branul a ajuns să își caute cumpărător după ce în urmă cu opt ani,  Dominic de Habsburg l-a recuperat în urma retrocedării.  El a semnat atunci, împreună cu ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, un acord de administrare a Castelului, care prevedea că acesta va rămâne muzeu, trei ani.

În același an, respectiv în decembrie 2006, proprietarul a făcut o ofertă de vânzare a Castelului, solicitând Consiliului Judeţean Braşov suma de 60 de milioane de euro.  Ministerul Culturii şi Cultelor s-a opus însă, susținând că suma este foarte mare.

Castelul Bran este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale României, anul trecut fiind vizitat de 540.000 de persoane.

 

Reclame

3 gânduri despre “Castelul Bran, scos la vânzare. Statul nu a vrut să îl cumpere

  1. Asa cum au lasat Cazinoul din Constanta sa ajunga o ruina,tot asa au lasat si Castelul Bran,care era un obiectiv turistic important.Acesti nemernici care ne-au condus din 1989 pina acum au reusit sa distruga tot ce aveam mai bun si mai frumos.Tara asta a ajuns o ruina,iar ei s-au imbogatit peste noapte.Daca le citesti declaratiile de avere ramai uimit si atentie asta numai ce e la vedere si s-a putut declara,dar imaginati-va ce conturi au prin strainatate.

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s