Masina noua sau o masina second hand

In articolul de azi am sa aduc in discutie achizitia unui autoturism. Voi incerca sa fiu scurt, la obiect si impartial. Cand spun impartial, am in vedere faptul ca nu doresc sa ii influentez pe cei care doresc sa isi cumpere o masina. O masina noua sau o masina second hand. Acestea sunt optiunile in discutie. Da, despre aceste 2 optiuni vreau sa spun si eu cateva lucruri.

Am, vazut in urma cu cateva zile un reportaj tv. in care se prezenta o statistica. Din aceasta statistica rezulta clar ca vanzarile de masini second hand, in anul 2022 au scazut, iar vanzarile de masini noi au crescut usor si in mod special, saltul cel mai important, la avut anul trecut vanzarile de masini electrice si hibrid.
Acum, nu cred ca cineva isi inchipuie ca vanzarile de masini second hand nu vor fi o afacere profitabila. Aceasta piata va continua sa existe atat timp cat vor exista cumparatori. Iar oamenii cu bugete mici, destinate achizitiilor de masini rulate, vor fi intotdeauna.
De asemenea, facand o cautare pe motorul google dupa: dealer auto suceava , am constata ca exista o piata extrem de bine pusa la punct. Poti gasi masina visurilor , dar si finantare pentru achizitia acesteia la acelasi dealer auto. Cum este cel din link-ul atasat mai sus. Aasadar, vorbim de un dealer profesionist. Recomand pentru achizitia unui autoturism rulat ( second hand) astfel de dealeri. Nu recomand targurile auto , unde dupa parerea mea este ” raiul” pacalelilor. Nu intru in acest subiect, acum!.
 Ziceam, ca am sa fiu scurt si uite ca m-am lungit. Asadar, eu am constata ca exista doua categorii de posesori de autovehicule:
1. Proprietari de autovehicule care in toata viata lor au cumparat doar masini noi. Pentru ei, nu are importanta cati ani vor rula cu ea, ei vor sa stie ca masina lor, este doar a lor. Nu a fost si pe mainile altora, pentru ca nu au incredere. Daca apare vre-o defectiune, sa fie doar din vina lor. Sunt destul de rare situatiile in care dupa 4-5 ani o vand sa isi ia alta noua. Unii dintre acesti posesori de masini noi, le tin toata viata lor.
2. Prorpietari de masini second hand. Acestia au o pasiune din a cumpara si a vinde masini, dupa o perioada scurta de rulare. Se comporta cu o masina precum o fac si cu telefoanele. Dar, sunt si o categorie de posesori de masini rulate, care din cauza bugetului aleg aceasta optiune. Acestia din urma, isi doresc, ca la un moment dat sa-si cumpere o masina noua. Si, uni dintre ei reusesc sa-si indeplineasca acest vis, cu sacrifici, desigur.
Fireste ca sunt putini care trec de lo o categorie la cealalta categorie, pentru ca este vorba si de bani.
Eu cam asta am dorit sa va spun despre achiziyia unui autoturism in ziua de azi.
Asadar, pentru masini second hand intra pe site-ul AutoDelRulate  ai ce alege.
Din blogosfera romaneasca va doresc sa va indepliniti viusele, fie ca vreti o masina noua sau o masina rulata.
Publicitate

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s