Ștefan cel Mare a intrat în reabilitare

După finalizarea mai multor lucrări de reabilitare a rețelelor de utilitate publică din subteran, modernizarea străzii Ștefan cel Mare a intrat în linie dreaptă.
Fie că vorbim despre lucrări ce privesc schimbarea conductelor de apă sau cele de termie, strada Ștefan cel Mare este de ceva vreme un adevărat șantier. S-a lucrat pe tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca la înlocuirea
conductelor din subteran pentru ca mai apoi să poată fi demarate lucrările de revitalizare totală a zonei centrale din proiectul „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul municipalității a fost semnat la începutul verii, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcugerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului.
Astfel că, până în prezent au fost executate lucrări de organizare de șantier (la Poarta 1), a fost decopertat integral tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca și au fost demarate lucrările de realizare a instalațiilor electrice pe același tronson.
Amintim că prin acest proiect al municipalității, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp).
De asemenea, va fi instalat mobilier urban, fântâni arteziene, vor fi amenajate spații verzi, trotuarele vor fi iluminate, vor exista piste de biciclete și treceri de pietoni, iar stațiile de transport public vor fi modernizate.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s