Despre motoarele electrice si aria lor de utilizare

motor-electric_2
In cazul in care nu stiai, motoarele electrice sunt prezente peste tot in jur. Atat acasa, cat si la serviciu, aproape orice obiect ce executa o miscare mecanica este facuta de catre un motor electric.

Care sunt partile componente ale unui motor simplu?

Un motor simplu este alcatuit din 6 componente si anume: armatura sau rotor, comutator, axa, perie, camp magnetic si o alimentare electrica la curent direct.

Miscarea rotativa din interiorul unui motor este creata prin atragerea si respingerea unor forte, asemenea unui magnet ai carui poli opusi se atrag, iar cei la fel se resping. Pe acelasi principiu functioneaza si un motor electric.

Motoarele electrice sunt clasificate, in functie de tipul de curent electric ce le parcurge, in doua categorii: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. O alta clasificare a lor este in functie de numarul fazelor curentului cu care functioneaza si aici avem motoare monofazate si motoare polifazate.

Motorul de inductie trifazat

Motorul de inductie trifazat este cel mai utilizat motor electric in actionarile electrice de putere medie si mare. Unde este folosit? Incepand cu masinile de spalat, in sistemele de incalzire, ventilatie si aer conditionat si pana la pompe, suflante si ventilatoare diverse folosite in industrie sau chiar in domeniul roboticii.

Euro-industrial.ro este magazinul online dedicat tuturor celor ce sunt in cautarea de diferite motoare electrice si reductoare.
In oferta magazinului gasesti: motoare electrice, reductoare de turatie, pompe de apa industriale, elemente pentru transmisie, convertoare de frecventa, echipamente electrice, vibratoare industriale, snecuri, ventilatoare industriale si instalatii de ridicat.

Euroest Industrial SRL este o companie tanara, cu capital 100% romanesc, in cadrul careia activeaza o echipa de profesionisti cu o pregatire temeinica si o experienta mare in acest domeniu. Acestia iti pot oferi oricand consultanta in privinta produselor pe care intentionezi sa le achizitionezi, direct la sediul companiei, aflat in Municipiul Iasi, prin intermediul telefonului sau cu ajutorul formularului de contact de pe site-ul oficial.

Asadar, ai nevoie de piese de calitate si la preturi competitive, Euro-industrial.ro este solutia pentru tine

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s