Declinul leului fata de euro

Incepe declinul leului fata de euro catre un curs de 5,1 – 5,2 lei/euro, asa cum profetea anul trecut exaltatul de la MF (tipul care joaca nestingherit pacanele cu imprumuturile Romaniei).
Ati priceput? Veti avea de dat 5,2 lei pentru un euro, iar ratele la banca, facturile la utilitati, accizele la carburanti, certificatele de emisii de CO2, incluse in costul energiei, vor fi majorate in mod corespunzator.
Si asta nu e tot. Pentru ca acelasi exaltat jucator la pacanele a creat din pix deficit bugetar suplimentar, ratingul de tara a scazut, cu consecinta ca ratele la banci vor creste corespunzator, pe doua paliere – va creste costul cu riscul de tara (evident ca nu stiti ca in dobanda este ascuns si acest cost) si va creste Robor (nu stiti, de asemenea, ca Robor urmeaza dobanzile practicate de banci atunci cand imprumuta statul, iar statul este imprumutat, in prezent, cu dobanzi de 4-5% pe an).
Inca nu e tot. Incepand cu 1 iunie, se liberalizeaza costul gazelor. Nu mai sunteti protejati de nicio plafonare a acestui cost, intrucat OUG 114//2018 a fost „ucisa” (asa a declarat la um 0024 tv individul din fruntea MF). Veti plati cu cel putin o treime mai mult decat platiti acum. Iar daca un alt inteligent din demisul guvern Orban, ma refer la tipul de la Economie, isi va pune in practica strategia de demolare a sistemului centralizat de termoficare din Bucuresti, subventia de la Primarie va fi eliminata, cu consecinta ca bucurestenii vor plati de 3 ori mai mult decat acum pe fiecare gigacalorie. Nu cu o treime (33%), ci de trei ori mai mult (300%).

PS De retinut ca, in timp ce toate aceste „lucruri fantastice” pentru romani vor curge ca loviturile de baros, companiile energofage vor fi scutite de costurile suplimentare ale scumpirii gazelor, caci le va suporta statul, cu titlu de ajutor, evident, din banii nostri. Este vorba de mai mult de 800 de milioane de euro anual. Bancile pot fi in continuare cat se poate de lacome, caci s-a abrogat taxa pe lacomie. Vor putea face in continuare profituri de cazino din suferinta oamenilor. Sa traiti bine, in Romania normala! Gheorghe Pipera

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s