Psihoterapie Individuala, la cabinetul PsihArt

Psihoterapie Individuala, la cabinetul PsihArt

Aparitia profesiei de psihoterapeut, in tara noastra, a fost privita cu multa rezerva. Ani la rand doctorii din aceasta categorie au fost considerati ca fiind niste doctori pentru nebuni. Cu alte cuvinte sunt medici pentru oamenii ce sufera de tulburari psihice, fiind confundati cu psihiatrii.

sala-mare-3Cu toate ca informatia circula rapid sunt persoane care inca mai privesc activitatea unui psihoterapeut cu teama. Chiar daca ei ar avea nevoie nu ar apela. Nu cumva sa fie perceputi in societate ca fiind niste persoane cu probleme psihice. Si, asta se intampla mai ales in mediul rural, unde comunitatea este mai mica si orice lucru facut, se afla mult mai repede. 

In partea cealalta a psihologilor, se considera si pe buna dreptate, ca aceasta meserie benefica in societate, implica foarte multi ani de studii, de experienta acumulata in anii de practica. Nu poate oricine oferi Psihoterapie Individuala Adulti, daca nu parcurgi niste etape in aceasta meserie.
Personal, eu, o consider o meserie de mare credibilitate si prestigiu, scopul acestei profesii fiind acela de a oferi suport pentru depasirea unui impas aparut in urma unor evenimente precum : neadaptarea la contextul actual de viata sau pierderea unei persoane dragi. Sunt 2 evenimente nedorite, dar care pot aparea in viata fiecaruia dintre noi.

Aceste evenimente pot duce la disfunctionalitati grave in familie sau in mediul socio-profesional. Iar in asemenea situatii este momentul sa se apeleze la ajutorul unui specialist.

De ce sa alegi Psihoterapie Individuala, la cabinetul PsihArt?

  1. Cabinetul Psihologic PsihArt, ofera servicii de specialitate care constau fie in terapie de cuplu, de grup sau de familie, fie individuala:
  2. PsihArt, ofera confidentialitate; Ora de terapie este de 50 de minute dedicate pacientului;
  3. Prin metode si tehnici specializate se pot genera strategii individuale sau de grup, pentrui depasirea obstacolelor cu care va confruntati;
  4. Cu empatie, incredere si mult profesionalism, la cabinetul PsihArt, poti face singur alegerea potrivita, poti continua drumul vieti cu mai multa incredere si optimism;

 

Acum, starile prin care trecem ne pot crea un disconfort. In viata sunt momente cand suntem tristi, confuzii, ne punem intrebari legate de identitatea noastra. Ei, in aceste momente trebuie sa apelam la un specialist, cei din jur sau singuri nu vom putea depasi situatiile de acest gen. Greseala pe care multi o fac este sa astepte pasiv rezolvarea situatiei.

Am intalnit persoane care aveau asemenea probleme si spunea; „Ei, las ca o sa imi treaca”. Nu este chiar asa, problema se poate acutiza si fara terapia unui specialist, crizele pot deveni severe.

Cateva chestii pe care vreau sa le subliniez, in continuare.

Psihoterapia difera total de psihiatrie si tratamentul nu are la baza medicamente.

Psihoterapia, este metoda complementara pentru un tratamentul medicamentos;

Un psihoterapeut, nu trebuie privit ca un magician, nu detine vreo solutie miraculoasa, doar munca in timp, chiar daca este anevoioasa, da roade;

daca va intrebati cate sedinte, pot rezova o problema, raspunsul este ca nu exista un timp standard, depinde de pacient; simptome, particularitati sau blocajele pacientului.

Cu siguranta ar mai fi multe de spus, dar inchei prin a recomanda: cabinetul PsihArt.

 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s