Beneficiile masajului balinez

Un masaj relaxant, energic, moale și revigorant, acest masaj s-a născut în Bali, Indonezia. El combină diferite tehnici de masaj chinezesc, indonezian și indian, precum și medicina ayurvedică. Diferă de masajele clasice, cum ar fi masajul californian sau masajul suedez, cu atat mai diferit fiind de masajul tantric erotic.

Acest masaj se bazează pe cele trei elemente ale aerului, apei și focului. Aceste trei elemente sunt asociate cu trei puncte vitale: sistemul nervos, sistemul digestiv și sistemul hormonal. Prin urmare, masajul balinez este axat pe aceste trei puncte vitale. Este un masaj complet, care funcționează profund și aduce multe beneficii organismului. Combină armonios relaxarea și tonifierea.

Beneficiile masajului balinez
Principalele beneficii ale masajului balinez sunt relaxarea corpului și a minții. Diferite puncte energetice ale corpului sunt masate și stimulate. Creează o armonie perfectă între corp și spirit, in cel mai autentic spirit oriental al masajului din Bucuresti.
Dar masajul balinez are și virtuți terapeutice. Revitalizează corpul, relaxează mușchii, ameliorează durerile de spate și favorizează circulația sângelui. De asemenea, acționează asupra sistemului digestiv și a sistemului hormonal. Totodată, masajul balinez ajută la ameliorarea tensiunii și oboselii. În plus, favorizează pierderea în greutate prin drenaj. Ajută la reducerea stresului, stimulează fluxul de sânge, ameliorează mușchii încordați, ajută la detoxifierea organismului, hrănește și înmoaie pielea, făcând-o suplă și catifelată. Atât femeile cât și bărbații pot primi acest masaj, cu condiția să nu sufere de unele boli pentru care nu este recomandat masajul.

Tehnici de masaj balinez
Masajul balinez este efectuat pe tot corpul, ideal pentru cei care doresc să aibă grijă de corpul lor din cap până-n picioare. În timpul sesiunii de masaj, receptorul trebuie să se așeze pe o masă profesională de masaj; apoi este masat ușor cu un ulei special de masaj în funcție de preferințele și tipul lui de piele.
Tehnica include lovituri blânde și relaxante, precum și stimulări puternice ale zonelor masate prin aplicarea presiunii. Terapeutul începe să maseze picioarele, apoi spatele și brațele și, în final, masează încet scalpul. Pot fi folosite o combinație de întinderi blânde, mișcări de frământare, percuție, rularea pielii, frământarea și mângâierea și aplicarea presiunii, pentru a stimula fluxul de sânge, limfa și energia vitală a corpului. Mișcările efectuate urmăresc tonifierea și dinamizarea corpului.

Masajul balinez este tratamentul perfect pentru redobândirea armoniei dintre corp și minte
Într-o atmosferă relaxantă, corpul și mintea se calmează, apare armonia. Aromaterapia este o parte importantă a unui masaj balinez. Utilizarea esențelor parfumate poate fi terapeutică, liniștiindu-ți mintea. Uleiul de masaj ajută ca mișcările efectuate să devină fluide și fără frecare, ceea ce duce la creșterea stării de confort. Pentru a face sesiunea de masaj mai eficientă pot fi folosite uleiuri de jojoba, susan, ulei de nucă de cocos, ylang-ylang.
Masajul balinez este o metodă excelentă de terapie dacă vrei să experimentezi o varietate de tehnici de masaj sau ai nevoie de ajutor pentru relaxare. O ședință de masaj balinez te va ajuta să te simți calm, îți va stimula circulația și îți va energiza corpul. Tehnicile de masaj balinez lucrează pentru a calma țesutul deteriorat, mușchii încordați și durerile articulare. Îmbunătățirea circulației sangvine și energetice va ajuta la reducerea stresului și la reechilibrarea corpului.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s