Criminalul din Caracal, audiente uriase!

Cazul criminalului din Caracal este non-stop pe toate canalele TV… încă face audiențe uriașe. Deja s-a manelizat. S-a trecut acum la faza pe avocați. Tonel Pop, avocatul Luizei este acuzat de toată lumea că apare prea mult și comunică prea multe informații la TV: de procurori, de colegi, mai nou și organismul profesional, Baroul București, a comunicat că a pornit ceva, nu se știe ce: nu e ”investigație”, nu e ”cercetare disciplinară”… dar e ”ceva” (textul de lege al acestui ”ceva” nu prea îl indică).


Departe de mine intenția de a mă transforma în avocatul lui Tonel, dar nici nu voi pica în eroarea de a deveni ”acuzatorul” său: e problema lui cum înțelege să comunice public, ce impact are asupra potențialei clientele (avocații îl critică pentru că asta le pare lor a fi intenția lui: să devină vedetă, în scop de a atrage clienți), nu e problema mea asta.
Dar știu sigur că în această ”poză” a mai băgat capul un ”vinovat anonim” pentru ceea ce trăim astăzi: barourile de avocați. Niciodată nu au avut și nu au poziții la abuzurile îngrozitoare ce s-au devoalat sub ochii noștri: protocoale secrete, martori secreți dublați/triplați, acte secrete prin dosare, completuri nelegal constituite, atitudini de supunere la umilință a avocaților din partea unor ”dumnezei” ai sălii. Toate sub imperiul ”justiția se face în săli” ori ”judecătorul nu greșește niciodată și nu poate fi criticat”. Nici la abuzurile absolut evidente asupra cetățenilor, inclusiv asupra colegilor lor avocați, nu au reacționat.
Vă anunț, stimabililor, că și în perioada comunistă exista o ”justiție” despre care toată lumea credea ori susținea că ”se face în săli” (unii chiar purtau robe la fel ca cele de azi și chiar ”judecau” prin sălile de ședință de azi)… tăcerea voastră a născut și va naște monștri.
PS – prodecanul Baroului București care a intrat azi în direct la Antena 3 ne-a transmis că a fost ocupat să își dea un examen de grad universitar, nu prea știe exact cum e cu cazul ăsta. Stimate fost coleg de facultate (da, și el ), și eu mi-aș fi dat azi examene de grade universitare dacă nu mi s-ar fi înscenat dosare… ai fi putut fi tu acolo… sau oricine altcineva. Nu mai profitați de răul altora și nu vă mai bucurați de dramele oamenilor: poate veni rândul vostru, al prietenilor (dacă aveți) sau al familiilor voastre

sursa: Ingrid Mocanu-avocat.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s