5 motive pentru un caine fericit

1. Castronul de mâncare si apă

Bolul de mâncare trebuie amplasat intr-o zonă liniștită departe de vânzoleala din casă. Cercetătorii consideră că aceste boluri trebuie să fie deschise la culoare, să fie permanent curate, iar dacă avem mai multe animale în casă, fiecare să aibă bolul lui.

2. Locul de dormit

Locul unde animalul iși face siesta este foarte important, trebuie să fie intr-un colț liniștit al casei de unde poate avea o imagine de asamblu al locuinței. In comerț există o gamă largă de coșulețe si saltele foarte confortabile pentru ei care trebuiesc curățate cu regularitate.

3. Plimbatul

Recomandarea specialiștilor este de 3 ori pe zi iar fiercare plimbare sa dureze minim 30 de minute. Ideale sunt locurile special amenajate pentru ei , unde au libertatea maximă de a explora exteriorul.

4. Baia

Baia se va face o dată pe lună cu șampon special caracteristicilor de rasă si culoare, dar si particular in cazul problemelor de piele ale micuților. Tunsul pentru cei blănoși este necesar de 3 ori pe an pentru a intreține blănița curată si descâlcită.

5. Hrana

O nutritie bună este foarte importantă pentru animalul tău. Îl ține sănătos și fericit . Nevoiile lor nutriționale pot varia in funcție de rasă, dimensiune, vârstă si sănătate. Asociația de control a alimentației spune că animalul are nevoie de o hrană completă si echilibrată. Completă înseamnă ca hrana să aibă toți nutrienții de care animalul are nevoie in diferite etape ale vieții și echilibrată înseamnă să fie în proporție corectă. Dacă cățelul mănâncă hrană uscată, atunci trebuie oferită apă la discreție.

Sunt aici dacă ai întrebări de orice fel!

Sursa: Dogtor Cat – Cabinet Veterinar – Calarasi- doctor Raluca Barbu, tel. 0722 614 474

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s