Idei practice pentru case mici – mansarda si terasa inclusa

 

smarthomeconcept-case-cu-mansarda-si-terasa

Casele cu suprafete mici pot fi ideale. Suntem adesea constransi de spatiu, de buget, de costurile de intretinere pe termen lung incat o casa generoasa ca suprafata, una cu etaj nu este tocmai o alegere optima. Casa de vis poate insa insemna sa te conformezi la mai putin, spatiu exploatat insa la maximum.
Vei gasi spre exemplu proiecte case cu mansarda si terasa. Chiar si cu o suprafata utila de pana la 100 m² poti obtine compartimentarea dorita. Cei de la Smart Home Concept propun cateva idei in acest sens, in cadrul paginii oficiale. Exista chiar si o categorie aparte, de case mici cu mansarda.
Casa cu mansarda este alternativa celei cu etaj. Atrage in mod special prin stilul practic de amenajare a zonei superioare, ce joaca rol si de mansarda si de pod. De asemenea, din punct de vedere estetic este altceva. Cat despre functionalitatea spatiilor, iata care sunt avantajele unei terase si a unei mansarde, ca o compensatie a faptului ca nu vei dispune de etaj.
Casa cu terasa- ce avantaje ofera
Casa cu un spatiu exterior, neacoperit, ofera posibilitatea de a petrece timp in aer liber, in zona special amenajata pentru maximum de confort. In mod special, terasa acoperita este avantajoasa intrucat nu va mai face sa depinzi de anotimp pentru a te bucura de acest spatiu. Fara prea multe costuri, terasa neacoperita dar luata in calcul la proiectul casei va fi clar bucuria sezonului cald.
O astfel de zona poate imbunatati aspectul total al casei, fiind totusi si un spatiu util. Pentru cazurile in care terasa este neacoperita, costurile de amenajare sunt chiar mici, pentru ca nu implica nevoia de structura de rezistenta solida sau un acoperis. Din punct de vedere al materialelor este preferat lemnul, usor de curatat si cu avantaje multiple, printre care si cele estetice.
Casa cu mansarda
Cand vine vorba de mansard, gandul iti zboara la acel spatiu de depozitare sau la clasicul pod. Cu bune intentii si masuri corect luate un astfel de spatiu poate fi locuibil. Implica costuri mai mici de amanajare decat daca s-ar alege proiectul de casa cu etaj. Totusi permite exploatarea pe inaltime a cladirii. Tinerii in mod special adora ideea de a locui la mansarda.
Acum mai mult ca oricand se pare ca exista si idei de design interior, tamplarie care sa ajute la amenajarea unui astfe de spatiu incat sa devina estetic vorbind un loc de relaxare, de locuit, un dormitor de ce nu, fara sa fie verbal de un compromis – acces greu sau temperaturi prea mari, prea mici, astfel de situatii fiind puse la punct prin solutii optime.
Mansarda poate include si 3 dormitoare, baie si hol de acces, un proiect destul de maret care sa poata astfel compara acest gen de constructie cu un etaj de casa. Daca este si mai ieftin, atunci de ce nu?!
Proiectul ales trebuie sa fie ceea ce iti doresti. Vizioneaza catalogul celor de la Smart Home Concept si inspira-te pentru alegeri avantajoase tie.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s