Ce pasi trebuie urmati pentru a obtine despagubiri in urma unui accident rutier?

despagubiri-accident-rutier-avmconsultAtunci cand vine vorba despre plata pagubelor din partea de companiilor de asigurari si a institutiilor responsabile, se cauta a evita oferirea sumelor integrale celor vatamati. Nu este aceasta desigur o noutate. Din contra, exista cazuri in care cei ce au suferit daune morale si fizice primesc suma promisa abia dupa ani de zi.
Cand in accident sunt implicate doua masini, calea cea mai simpla si eficienta de a obtine despagubiri este prin intelegerea amiabila. Cand daunele sunt doar de natura materiala, societatile de asigurari sunt obligate si nu mai au alta cale decat sa ofere desbagubiri.

Lucrurile stau cu totul diferit insa cand in discutie intra vatamarea corporala. Sunt o sumedenie de aspecte de indeplinit pentru a putea fi beneficiar al sumei ce iti revine in functie de gravitatea daunelor, deci nu vei intra in posesia banilor cu prea mare usurinta. Intr-o astfel de situatie de altfel este de preferat sa iei legatura cu un cabinet avocatura Sibiu sau din orasul de care apartii ca sa te consilieze.

Specialistul iti va spune de ce ai nevoie exact pentru a putea continua demersul. In principiu, este necesar sa pastrezi orice document medical legat de acccident, cele pe baza carora poti dovedi cheltuielile pe care le-ai suferit. Toate vor alcatui dosarul de dauna. In functie de continutul acestuia, vei primi suma ce se presupune ca ar trebui sa te compenseze in calitate de victima.

Ce trebuie sa stii despre suma pe care o vei primi din partea celor responsabili cu despagubirea? Ei bine, ai in vedere faptul ca banii pe care ii primesti trebuie sa fie suficienti ca sa acopere nu doar daunele morale – respectiv cele pentru suferinta fizica si psihica, ci si pe cele materiale – aici intra cheltuielile pe care le-ai suportat, precum si veniturile nerealizate.
La ce se refera mai exact daunele morale?

Este vorba despre despagubirile care se acorda cu intentia de a compensa traumele suferite, fie acestea psihice, afective, dureri fizice, precum si durerile psihice, toate urmari ale accidentului rutier.
In cazul in care accidentul are ca urmare incapacitatea de a mai lucra, va fi necesara incadrarea intr-o clasa de handicap, privind infirmitatea suferita. Trebuie avut in vedere ca evaluarea nu se va realiza prin raportare la criterii legale de determinare. In acest sens instanta de judecata este cea care stabileste consecintele negative pe care le-au suferit cei care au fost implicati in accident, prin raportare la felul in care evenimentul a afectat situatia profesionala, viata de familie etc.

Va primi compensatii pentru daunele morale si cei care erau pasageri in masina ce a cauzat accidentul, desigur exceptand conducatorul auto care se face vinovat de eveniment. Exista anumite limite de raspundere in care se va incadra fiecare caz. Un aspect necesar a fi stiut este ca, atat timp cat soferul raspunzator ramane la fata locului, asiguratorul va suporta cheltuielile chiar daca respectivul nu este asigurat, ci doar autovehiculul pe care il conducea.

Desigur ca si altele sunt aspectele necesare de stiut cand vine vorba despre daunele fizice si morale ca urmare a unui accident rutier. Intotdeauna va fi folositoare si in avantajul patitului colaborarea cu un specialist in domeniu.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s