Cugetari- O viata sanatoasa

Pe fondul zilelor pierdute prin trecut se mai zareste doar o unda de neimpacare si regret, in rest, totul s-a colorat in alb si negru. Nu pot spune ca radiez de fericire, dar sunt impacat cu tot ceea ce s-a petrecut si se petrece, chiar daca nu am linga mine pe acei care ma doresc cu adevarat. Sunt constient ca tot ceea ce s-a intimplat si se intimpla, se datoreaza numai si numai greselilor mele. Pentru viata traita pana in prezent, multumesc si voi multumi, Bunului Dumnezeu, pana la capatul zilelor mele. Nimic nu este mai frumos si pur decat viata omului!!, Eu nu am stiut acest lucru, ca daca as fi stiut, as fi trait ”sanatos”.
Pana la o data anume, tot si toate se petrec, chipurile ”asa trebuie sa se petreaca”,dar de fapt nu acesta este adevarul, dar, hai sa presupunem ca acesta ar fi! Cursul vietii incepe odata cu nasterea, iar acest inceput daca l-am fi privit asa cum ar fi trebuit, l-am fi numit-”Un mister neelucidat”.Apoi urmeaza, copilaria, adolescenta, prima tinerete, urmata imediat de a doua-tinerete..incet-incet ajungem la varsta experientei(40 de ani), iar de aici, lucrurile ar trebui sa se schimbeee….zic eu!! Nu vreau sa par prea istet din fire, de asta trebuie sa reamintesc ca, ceea ce sunt azi, nu se datoreaza istetimii sau inteligentei mele, ci efectiv de-a lungul timpului ceva s-a ptrecut in inima mea, si astfel am ajuns sa nu mai vreau sa traiesc ceea ce am trait odata, iar odata cu aceasta alegere, s-a nascut in mine o placere mult prea deosebita pentru unul ca mine, citirea zilnica a Vechiului Testament, si uite asa, treptat am inceput sa scotocesc in arhivele timpului trecut. Asa ca: ”Drumul pe care am ales sa merg, pe acel drum am fost condus!”…Sa vezi si sa nu crezi…In acel trecut uitat prin timp, eu-cel care scrie, nu as fi rezistat mai mult de o jumatate de ora sa fiu singur intr-un loc, iar acum, efectiv nu as mai iesi dintre carti si conferintele pe care le ascult in fiecare clipa libera..

Femeile Tigarile si Petrecerile, eram obsedat de aceste trei boli, de ultima nu in asa masura ca de primele doua…Azi si acum, multumesc Bunului Dumnezeu, ca m-a lecuit si mi-a aratat ce inseamna o Viata Sanatoasa! Multa lume crede ca stie ceea ce inseamna, Adevarul-Credinta-Dreptatea-Bunatatea-Dra- gostea-Iubirea-Prietenia-Educatia-Casnicia,s.a.m.d- ….Majoritatea, nu stie NIMIC…ca daca ar fi stiut, lucrurile ar fi fost ALTELE!?

Adevarul: Un Singur DUMNEZEU.
Credinta: Respectarea cu mare strictete a Legilor Divine,care au fost date pe vecie.
Dreptatea: ”Domnul indreapta pasii omului,dar ce intelege omul din calea sa?(Pilde 20;24)
Bunatatea: ”Multi oameni isi trambiteaza bunatatea,dar cine poate gasi un om credincios?(Pilde 20;6)
Dragostea: ”Prin dragoste si credinciosie omul ispaseste nelegiuirea,si prin frica de Domnul se abate de la rau”.(Pilde 16;6)
Iubirea: Trebuie sa fie exact ca cele doua maini de pe trupul nostru,chiar daca se accidenteaza una pe cealalta nu se iau la harta!
Prietenia: ”Ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui,dar sarutarile unui vrajmas sunt mincinoase”.(Pilde 27;6)- ”Prietenul adevarat iubeste oricand,si in nenorocire ajunge ca un frate”.(Pilde 17;17).
Educatia: ”Cine umbla cu inteleptii se face intelept,dar cui ii place sa se insoteasca cu nebunii o duce rau”.(Pilde 13;20)
Casnicia: ”Femeia inteleapta isi zideste casa,iar femeia nebuna o darama cu insezsi mainile ei.”(Pilde 14;1)
Adevarul-Credinta-Dreptatea-Bunatatea-Dragostea-Iubirea-Prietenia-Educatia-Casnicia, si Tot ceea ce inseamna O VIATA SANATOASA.

SALUTARI din blogosfera romaneasca, voua cititori fideli!:)

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s