Raportul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei

Vad ca se tot scrie pe raportul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei, care ar trebui sa fie raportul final. Zic sa stati pana apare raportul si apoi sa comentati.

Raportul preliminar a fost plin de erori factuale grosolane, cum a fost, de exemplu, capitolul ca infirmarea de catre procurorul ierarhic superior a solutiilor procurorului de caz si pe motive de „netemeinicie”, nu doar nelegalitate, i-ar incalca independenta si ar permite ingerinta politicului in anchete.

Lazar si cu Kovesi au dezinformat Comisia de la Venetia cu privire la acest aspect, doar pentru a putea justifica propaganda ca politicul se va baga in dosare.

Atat pe vechiul Cod de procedura penala cat si pe noul CPP procurorul ierarhic superior putea si poate infirma solutiile inclusiv pe netemeinicie, nu doar nelegalitate.

In noul CPP este articol expres care spune ca procurorul ierarhic superior poate infirma nu doar solutiile (care sunt doar de clasare sau renuntare la urmarirea oenala), ci chiar orice act al procurorului atat pe nelegalitate cat si pe netemeinicie.

Daca aberatiile pe care Comisia de la Venetia le-a scris despre infirmarea solutiilor si pe netemeinicie raman in raportul final, inseamna ca acei experti sunt afoni cu privire la legislatia existenta din Romania, iar Adunarea Parlamentara va trebui notificata despre acest lucru.

Daca insa in raportul final Comisia de la Venetia va scoate unele lucruri din raportul preliminar, ceea ce ar fi fara precedent, cum e si asta cu netemeinicia, inseamma ca s-au prins si expertii respectivi ca au fost dezinformati, iar cineva din Romania va trebui sa raspunda.

De aia zic, sa asteptam raportul final.

SURSA: Chris Terhes

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s