Viata visurilor tale

Viata visurilor tale nu are cum sa fie o adaptare perfecta la asteptarile, parerile sau modul in care aleg sa traiasca alti oameni. Fiecare dintre noi are o personalitate unica, un mod distinct de a fi, de a percepe si de a gandi, asa ca nu exista o „reteta” despre cum ar trebui sa arate viata sau ce inseamna implinirea si fericirea.

Sigur ca vei fi supus presiunilor venite de la familia ta, de la prietenii tai si de la societatea in care traiesti. Oamenii din jurul tau, care „te cunosc” si „iti vor binele”, vor incerca din rasputeri sa te determine sa te adaptezi tiparelor pe care ei le urmeaza. Sa ai mereu in minte ca ei fac asta deoarece fie nu si-au dezvoltat o personalitate proprie puternica, asa ca au nevoie de altii sa le spuna ce si cum sa gandeasca, fie din frica de a nu fi respinsi – si asta tot pentru ca nu s-au maturizat pana la nivelul autonomiei personale, fie pentru ca le este teama de necunoscut, iar daca tu ai duce o altfel de viata decat a lor s-ar simti amenintati.

Simte-te bine in autenticitatea ta, fara sa te simti superior sau inferior nimanui doar pentru ca esti diferit. Nu permite ca standardele altora sa devina regulile dupa care iti traiesti tu viata. Poate pentru ei sunt bune, poate nu stiu altceva, poate asta isi doresc de la viata: sa se supuna unor credinte si unui mod de viata preluat – cauta calea batatorita pentru ca asta le aduce siguranta, previzibilitate si predictibilitate. Insa acea cale pentru tine ar insemna o viata sufocanta. Blazare si plictiseala.

Nu cauta sa apartii de oameni cu ale caror valori nu rezonezi.
Nu cauta sa urmezi reguli si retete, daca nu simti ca ele sunt in acord cu autenticitatea ta.
Nu cauta aprobarea de la persoane care vad lumea prin filtre diferite de ale tale.

Cauta sa iti fii loial tie, autenticitatii tale si sa te simti mereu bine cu tine, cu deciziile si alegerile tale. Asta este tot ceea ce conteaza si asta iti va aduce mereu implinirea si fericirea.

sursa: Ursula Sandner

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s