Inceputul, de Ina Bixade

Inceputul Ina Bixade
La 6 ani am inceput clasa 1. Nu stiu de ce am fost data la scoala asa devreme. Mi-a luat 3 ani sa ma dezmeticesc, nu invatam bine, eram grea de cap. Saraca de mine! Abia prin clasa a patra am inceput sa fiu mai luminata la tartanica. Dar niciodata nu am luat premiul 1. Doar 2. Oricit de bine as fi stiut lectia, se trezeau altii mai destepti sa mi-o ia inainte. Eram o tocilara.
De pe atunci am stiut ca nu voi avea succes in viata, ca, pentru a avea succes in viata, micutilor, trebuie sa muncesti mult si sa dormi putin, ori, pentru mine, somnul e mai pretios decit orice altceva. Asa ca, nu-mi pasa ca sint o codasa de cind m-am nascut.
In fine, m-a intrebat cineva ce imi amintesc de prima mea zi de scoala. Eu imi amintesc de prima mea zi de eleva, in felul urmator: aveam un ghiozdan mare si greu, bej-cacaniu. Cind m-am intors acasa de la scoala, ploua si era al naibii de sumbru. Intr-un santz am zarit un iepure mort, in curs de putrefactie, iar pe strada avea loc o inmormintare. Murise un vecin si-l duceau la groapa. Asa a debutat prima zi de scoala din viata mea. Cu doi morti: un iepure si un om. Asadar, pentru mine, inceputul a fost macabru…

sursa: Ina Bixade/facebook.com

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s