Importanta ordinii si curateniei la locul de munca

OP-INTE.00083-igienol-albastru-800x800-350x350Indiferent de spatiu, ca este vorba despre locuinta proprie, de locul de munca sau de alte locatii publice, este deosebit de importanta realizarea si mentinerea permanenta a curateniei. Nimeni nu ar trebui sa piarda din vedere acest aspect, mai ales ca acesta reprezinta un factor foarte important care ne poate pune in pericol sanatatea.

 

Daca este vorba de munca la birou, existe nenumarate avantaje daca aceasta este intretinuta corespunzator. Angajatii se vor simti mai bine la birou iar curatenia le poate ridica semnificativ moralul, astfel ca cererile de zile libere din motive personale sau medicale, pot scadea semnificativ, datorita atmosferei mult mai placute si productivitatea va creste si ea semnificativ. In plus curatenia va ajuta la prelungirea duratei de viata a bunurilor fizice ale firmei. Pe langa toate astea imaginea firmei va fi una buna ceea ce va atrage noi potenitali angajati si astfel, firma va avea numai de castigat.

 

Un angajator care se respecta si isi respecta angajatii si firma va asigura conditii prielnice de munca pentru un randament mai bun, dar o va face pur si simplu din respect pentru ca tine la afacerea lui. Alfel care ar mai fi scopul deschiderii unei afaceri daca nu este intretinuta asa cum trebuie. Dar exista si situatii in care destul de multi angajati lucreaza in conditii mizere, inclusiv la birou, unde se presupune ca totul ar trebui sa fie luna deoarece nu sunt surse mari care sa poata produce murdarie.

 

Sa nu mai vorbim de sanctiunile prevazute de lege, amenzi sau poate chiar inchiderea firmei ceea ce in majoritatea cazurilor duce la faliment deoarece automat imaginea firmei este patata si numanui nu I-ar convenii sa se angajeze intr-un mediu murdar sau colaboratorii sa inceapa parteneriate cu cineva care nu este serios si practic nu este in stare sa se descurce cu propria persoana.

 

Ca totul sa fie curatat ca la carte pe langa personalul angajat pentru acest lucru, este nevoie de produse de calitate, detergenti profesionali, dezinfectanti si accesorii si asa mai departe.

 

Grupurile sanitare trebuie dezinfectate cel putin o data pe zi in functie de fluxul de oameni din cladire deoarece riscul imbolnavirii este mult mai ridicat fata de restul spatiilor.

 

Daca firma dispune de bucatarie, obligatoriu trebuie sa fie dotate cu detergenti vase, si obligatoriu orice coltisor sa fie curat, fiind vorba de spatiul in cate se ia masa.

 

Indiferent de incapere podelele trebuie sa fie curatate cu mopuri profesionale si detergenti de pardoseala profesionali fii poate cel mai murdara suprafata avand contact continuu cu exteriorul, baile si asa mai departe.

 

Stim cu totii cat de important este primul contact si ca un spatiu bine organizat si curat cu siguranta va da o energie pozitiva si astfel angajatii vor putea da un randament mult mai bun. Micile detalii pot face mereu diferenta asa ca trebuie tinut cont si de acest lucru.

 

In concluzie, curatenia la locul de munca este extrem de importanta datorita factorilor prezentati mai sus si pentru ca se va creea un spatiu prielnic pentru angajati iar randamentul va creste odata cu bunadispozitie.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s