Factori care ne modelează destinul.

Atitudinea pe care o avem față de noi înșine și față de lume în general, precum și convingerile noastre se numără printre cei mai importanți factori care ne modelează destinul.

Pe baza convingerilor și atitudinilor noastre adoptăm o anumită poziție de viață. Unii oameni se lasă conduși de frică, au convingerea că suferința le este dată pentru a ispăși o anumită pedeapsă neînțeleasă chiar și de ei, că trebuie să își poarte crucea acceptând să fie nefericiți, renunțând la luptă și mulțumindu-se cu puțin. Fac compromisuri, își găsesc scuze și vinovați pentru felul în care arată viața lor plasând responsabilitatea în exterior, se plâng, cred că pur și simplu nu au noroc și ce rost ar mai avea să încerce să schimbe ceva, iar pentru ei tot timpul „totul este prea greu” sau „nu se poate”.

Deși își doresc o viață mai bună, din cauza faptului că nu au așteptări mari și se mulțumesc să rămână în zona de confort, acțiunile lor sunt incongruente cu visurile pe care le au. Așadar, ajung să se mintă singuri că fac tot ceea ce pot, când, de fapt, nu își asumă 100% responsabilitatea pentru viața lor și găsesc vinovați în exterior: circumstanțele, alți oameni, autoritățile, șeful, familia.

 

sursa: Ursula Sandner

2 gânduri despre “Factori care ne modelează destinul.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s