Liberalizarea prețului la energie și la gaze

Dragii mei,

Vă asigur că și eu sunt revoltat că se liberalizează prețul la energie electrică, la gaze naturale, că în câteva luni rămânem fără subvenții pentru căldură, deși primăriile și guvernul și-ar permite să ni le dea.
ROBOR-ul crescut mă stresează și pe mine.
Dar….spre deosebire de unii, nu înjur guvernul, ci „Bruxellesul”, pentru starea de fapt. Liberalizarea prețului la energie și la gaze, interzicerea de a se mai subvenționa diverse servicii este….”meritul” UE.
Așa cum ROBOR-ul e ”meritul” băncilor și metoda ”delicată” prin care ele șantajează guvernul. Pentru că ei știu, că poporul muncitor, atunci când cresc prețurile, dă vina pe guvern, nu pe capitalistul ”musai” cinstit.
Însă așa suntem noi, un popor nonconformist. Ne arde UE la buzunar? Facem, cu ajutorul telefoanelor mobile, un uriaș steag al Uniunii în piața Victoriei, ca să crape Kim Jong Un de invidie…
Ne ard băncile? Ieșim și facem un miting împotriva guvernului.
Se duc banii din buget ce ar fi putut merge spre spitale și școli pe tancuri și rachete? Înjurăm guvernul că dă bani pentru construcție și reparații de biserici.
Că e mai ușor să ne luăm la harță cu Dumnezeu decât cu Americanii, acești zei supremi ai Occidentului, la care părinții noștri au fantazat cu urechea lipită de difuzor, să asculte posturile de radio ale CIA (Europa Liberă și Vocea Americii)….”
sursa: Bogdan Duca

 

Un gând despre “Liberalizarea prețului la energie și la gaze

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s