Este important sa te cunosti pe tine

Este important sa te cunosti pe tine, sa iti dai voie sa te vezi exact asa cum esti pentru a constientiza ce vrei sa pastrezi si ce vrei sa schimbi la tine.

Cunoasterea de sine este necesara pentru a evalua, cu acuratete, punctul in care te afli. Indiferent de ceea ce constati, accepta. Pentru ca mai important este ceea ce iti doresti sa devii, directia in care vrei sa evoluezi, decat ceea ce esti in acest moment. Autocunoastere si apoi dezvoltare personala. Nu poti sa te dezvolti daca nu stii de unde pornesti la drum.

Da, sa iti dai voie sa te privesti cu sinceritate este, poate, cel mai dificil lucru pe care il vei face vreodata. Insa doar cand accepti realitatea poti sa o schimbi. Nu sa o coafezi, nu sa ascunzi adevarul sub pres, nu sa iti insusesti notiuni si idei doar la nivel teoretic, ci chiar sa te schimbi si sa evoluezi in directia dorita si potrivita pentru tine.

Dezvoltarea personala pe care unii oameni cred ca o practica nu face altceva decat sa creeze masti mai performante si actori mai buni. Ei isi neaga adevarul propriu si defileaza, cu superioritate, in fata altora, aratandu-le cat de „evoluati” au devenit. Dar problemele lor nerezolvate rabufnesc de fiecare data cand sunt supusi unui stres, cand obosesc sau cand dau de o situatie mai dificila in viata.

Dezvoltarea personala, daca nu se fundamenteaza pe o cunoastere temeinica de sine, creeaza adevarati „monstri” – oameni care isi imagineaza ca au devenit evoluati, dar care ascund in strafundurile fiintei lor probleme, emotii, comportamente disfunctionale, ingropate de vii.

Cunoastere de sine, acceptare si apoi dezvoltare personala, nu poleiala si ipocrizie. Aceasta este singura cale catre evolutie.

SURSA: Ursula Sandner

Un gând despre “Este important sa te cunosti pe tine

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s