Greseli de evitat cand folosesti masina de spalat

169684Vrei sau nu, deseori se intampla ca lucrurile sa nu mearga intocmai cum ar trebui. Cand nu esti atent poti comite o greseala pe care apoi sa o tot regreti, pentru ca se va reflecta in continuare. Un bun exemplu in acest sens este masina de spalat. Este un produs electrocasnic cu care trebuie sa te porti atent, mai ales ca o folosesti frecvent si este necesara. 

Chiar daca fiecare companie estimeaza o anumita durata de viata a masinilor pe care le produc, se intampla destul de des ca acestea sa isi piarda capacitatea de functionare inainte de termenul dinainte aproximat. S-au realizat tot felul de studii in ultimul ani cu privire la cele mai recente aparitii de masini, pentru a realiza un raport cu cele mai eficiente si de durata dintre acestea. Se pare ca o masina dintr-un numar de 3 are nevoie de reparatii inca din primii ani de utilizare. Oricine isi doreste desigur sa prelungeasca termenul respectiv, deci se vor incerca tot felul de strategii in acest sens. Cu toate acestea, tocmai incercarile de a impiedica defectarea masinii atrag acest lucru nedorit.
Iata care sunt greselile de evitat atunci cand vine vorba de masina de spalat Whirlpool sau brandul pe care il folosesti:
 1. Nu umple la refuz masina de spalat in speranta ca astfel o vei folosi mai putin.
Din pacate numarul celor care procedeaza astfel este destul de crescut. In fapt nu contribuie decat la debalansarea cuvei, iar in timp masina de spalat se va defecta si strica ireparabil. Nici inghesuirea hainelor in cuva nu este recomandata. De preferat este ca acestea sa fie distribuite uniform. Se vor curata si mai bine astfel.
  2. Nu pune masina la intamplare in orice spatiu
Conteaza mult unde asezi masina de spalat Whirlpool daca vrei sa ai un randament pe masura, dar chiar si atunci cand e vorba de orice alt nume. Stii ca unele modele se zdruncina destul de strasnic, mai ales cand ruleaza ciclul de stoarcere, deci evita defectarea unor piese sau uzarea masinii astfel.
 3. Nu neglija utilizarea produselor anticalcar
Inca sunt persoane care cred ca aceasta categorie de produse reprezinta un moft. In fapt este solutia prin care poti impiedica depunerile acestuia, mai ales daca apa are o duritate crescuta in zona in care locuiesti.
4. Nu folosi orice detergenti
Sunt masini de spalat pretentioase, dar si modele care functioneaza optim cu un detergent de calitate. Nu poti sa te astepti la rufe impecabile cand detergentul pe care il folosesti prezinta o calitate scazuta. De asemenea ai in vedere ca nu este indicat sa reduci temperaturile si sa folosesti detergenti gentili, pentru ca asta va afecta procesul de curatare, iar bacteriile nu vor fi eliminate complet. Stiai ca este necesar ca macar o data pe luna trebuie sa lasi masina sa spele fara haine la o temperatura de 90 grade Celsius pentru a se steriliza?
5. Nu spala orice, oricum
Cel mai bine este sa separi hainele si textilele diverse atunci cand pui la spalat. Fiecare necesita anumite temperaturi, deci gradul de curatare va depinde de asta. Nu ai vrea sa descoperi ca acestea nu s-au spalat bine si ca trebuie sa reiei procesul.
Ai in vedere aceste detalii daca vrei sa prelungesti durata de viata a masinii tale de spalat, dar in acelasi timp sa te bucuri si de haine curate, impecabile.

Un gând despre “Greseli de evitat cand folosesti masina de spalat

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s