Lord, Mara si casa familiei!

Casa familiei mele, casa în care am crescut, a fost spartă de două ori. Nu recent; acum vreo 15 ani. Hoții n-au fost prinși niciodată, bunurile n-au fost recuperate. După a doua spargere, pe mătușa mea a sunat-o comandantul de atunci al Secției 2 ca să-i spună „Avem informații că o să mai fie o spargere în zonă, în zilele următoare. Vă recomandăm să stați acasă, ca să nu rămână imobilul gol.”

Țin minte că i-am smuls mătușă-mii telefonul din mână și am urlat la distinsul domn: „dacă aveți informația asta, mișcați-vă și păziți voi casa. Ce să facă ea? De ce să stea acasă? Ca să fie tâlhărie cu omor?”. După asta, am luat câine de pază. Pe Lord, un ciobănesc german minunat și mult mai eficient decât domnii de la Secția 2. Lord a plecat acum câțiva ani. Am primit-o pe Mara. Tot ciobănesc german, ceva mai prietenoasă cu oamenii, dar la fel de teritorială. Mara nu latră de plictiseală, ci atunci când cineva necunoscut se apropie de curtea ei sau când vreun slab de minte găsește că e amuzant s-o întărâte urcându-și propriul câine pe gardul nostru. Mara nu poate să ne strige pe nume, nici să ne scrie pe WhatsApp „vedeți, mă, că e unu’ dubios la poartă. Hai afară să-l întrebați ce vrea”. Nu. Mara face exact ce știe și ce trebuie să facă un câine de pază: latră. Mara nu sună la 112 când bipezii necivilizați aruncă gunoi în curtea ei, nici când trec 20 de basculante pline cu moloz de la șantierul din apropiere, nici când e muzica prea tare, nici când cade câte un „șofer” cu mâna în claxon la 6 dimineața. În schimb, cineva a sunat la 112 să se plângă că Mara latră. Practic, un om a reclamat la poliție un câine… că e câine. Să nu mă mai întrebați de ce prefer să scriu despre demoni.

3 gânduri despre “Lord, Mara si casa familiei!

  1. alex mihai

    Mie mi a facut una plângere când încă locuiam la minunatul bloc că rottweilerita i a furat fiului ei minor mingea și a refuzat să i o restituie, bașca, la momentul restituirii ” era plină de microbi de câine”. Bietul sectorist era disperat, doamnăăă, ce are asta cu dvs?! Scria omul la PV si înjura. Deci exista si mai nebuni, relax…..

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s