Centrala pe gaz sau pe lemn?

 

Centrale termice eficiente

Aceasta postare este una pentru anotimpul friguros, chiar daca suntem la mijlocul centrala-termica-buderus-logamax-plus-gb012-25-kwlunii iunie si mai e ceva timp pana vine frigul. Iarna va veni, cu siguranta, chiar daca uneori mai intarzie! Asta e sigur! Deci, ce alegem pentru a incalzi o locuinta, centrale pe lemn sau centrale pe gaz (vezi aceasta centrala Buderus Logamax de la Bernuli )? Asta-i intrebarea care ma framanta, pe mine acum!
Si, ca sa aveti o idee, inca din startul acestui articol va invit pe site-ul respectiv, pentru a vedea ofertele de centrale termice Buderus.
Acum, indiferent de optiunea voastra, pe care o faceti sau urmeaza sa o faceti ( fie ca-i pe gaz, fie ca-i pe lemn), este necesar de stiut care sunt avantajele si dezavantajele.
Sa va zic ca ar mai fi o solutie de incalzire a locuintei, pe timp de iarna si pentru apa calda necesara, in permanenta, si anume centralele electrice. Dar, eu am exclus-o din start datorita costurilor ridicate de exploatare, si, ma refer la pretul energiei electrice care a luat-o razna, mai ceva ca benzina si motorina…Nu intru in detalii, cu toate ca as avea multe de spus, dar nu asta-i tema articolului.

Buderus Logamax condesatie

Eu, am ales o centrala pe gaz! (Buderus Logamax Plus) De ce? Si, am sa ma explic, de ce? Locuiesc in oras. Care oras e situat in Lunca Dunarii. Asadar, lemnele sunt aduse din alte zone si, sunt destul de piperate datorita costului de transport ( pretul la motorina, in special). Plus, ca la mine, conducta de alimentare cu gaz este langa casa…racordare fiind foarte comoda…

Poate ca unii, in zona incare locuiti, nu aveti conducta sau poate distanta e prea mare si nu aveti atatia bani pentru a va racorda la gaze. Da, asta-i o problema si inteleg solutia: centrala pe lemne sau soba pe lemne…
Dar, pentru ca intotdeauna exista un dar, cat dai pe lemne?! Dar, nu lemn pe care il consumi la o soba, ci pentru centrala! Si, in plus aceasta centrala mai are nevoie si, de curent?

Nu inchei fara sa va lansez invitatia de a vedea si aceste centrale termice pe gaz, de la Berluni!

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s