Egoism si narcisism

Egoism si narcisism

Este bine sa ai incredere in tine, este bine sa te iubesti in primul rand pe tine…dar atentie mare, de la prea multa iubire de sine este foarte usor sa o dai in egoism si narcisism. Pana a ajunge sa te iubesti pe tine, trebuie prima data sa te studiezi pe tine insuti si sa te cunosti bine, sa iti cunosti defectele si sa le corectezi pe cat posibil…altfel orice mizerie de caracter poate urma sfatul tau si ajunge sa se considere autointitulat buricul pamantului.
Inainte de a urma sfatul unor prieteni, asigurati-va ca ca aveti un nivel decent de cultura si de maturitate spirituala si emotionala…aceste lucruri va vor ajuta sa nu o dati in extrema egoismului si narcisismului in momentul in care gasiti increderea aceea in sine.
Nu am nevoie sa fac un exercitiu de imaginatie, am avut ocazia sa vad oameni de diverse nationalitati, din tari mai „evoluate” decat Romania, toti incurajati sa creada in persoana lor, inainte sa fie incurajati sa isi analizeze caracterul lor…si au devenit niste roboti.

Spui ca nu trebuie facute compromisuri?

Unde mai este umanitatea, coexistenta, nevoia de cealalta jumatate pentru a forma un intreg, pentru ca oricat de minunat te crezi tu, nu poti forma niciodata singur un intreg, de la cea mai miniscula forma de viata, pana la cel mai salbatic animal, toate fiintele functioneaza la capacitate maxima cand o fac in doi, iar pentru asta amandoi fac compromisuri.
Nu ma intelegeti gresit, dar am tinut sa subliniez niste linii de ghidare, pentru ca lumea sa inteleaga faptul ca pana in momentul in care ajungi sa ai incredere si sa te iubesti pe tine, trebuie sa lucrezi mai intai la tine. Nu merge sa ne bagam in minte ca de astazi avem incredere in noi si ne iubim pe noi in toata prostia noastra…daca facem asta, atunci mai bine scoatem cuvantul Evolutie din dictionar.

Un gând despre “Egoism si narcisism

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s