Iubirea adevarata nu inseamna suferinta

Iubirea adevarata nu inseamna suferinta. Credinta ca daca iubesti trebuie neaparat sa suferi din cand in cand este pe cat de eronata pe atat de disfunctionala.

Daca suferi inseamna ca fie ego-ul tau este ranit, fie esti dezamagit pentru ca partenerul nu face ceea ce iti doresti tu, fie pentru ca nu poti sa il accepti asa cum este, fie ca nu iti satisface asteptarile, nevoile, dorintele si egoismul. De fapt, suferinta ta provine din lipsa de iubire.

Iubirea inseamna fericire si bucurie. Asa este iubirea adevarata. Atunci cand simti acest sentiment si esti suficient de constient de tine, stii ca in momentele in care esti suparat, suferi sau esti nemultumit se manifesta de fapt dorinta ta de a-l schimba pe celalalt pentru ca nu il accepti asa cum este.

Cand iubirea lipseste, lupta pentru putere este mereu prezenta. Iubirea accepta neconditionat, pe cand ego-ul vrea sa detina controlul, sa ii fie satisfacute asteptarile si nevoile, indiferent cum si cu ce costuri.

Iubirea, cea adevarata, nu iti cere sa faci compromisuri sau sacrificii, nu iti cere sa renunti la tine si nici sa te prefaci doar pentru a sustine o iluzie.

Iubirea, cea adevarata, inseamna sa ai intelepciunea necesara sa intelegi ca fiecare om este liber sa fie asa cum isi doreste, fie ca tie iti convine sau nu acest lucru, iar tot ceea ce poti sa faci este sa il accepti pe celalalt asa cum este el. Iar daca nu poti sa il accepti, nu iubesti cu adevarat, asa ca elibereaza-l si elibereaza-te si pe tine inainte ca relatia sa devina un camp de lupta cu pierderi de ambele parti.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s