Rautatea oamenilor

Rautatea oamenilor provine din conflictele lor interioare, din frustrarile si neimplinirile lor. O alta sursa este neasumarea propriei lor vieti, blamarea altora pentru felul in care arata viata lor si cautarea de vinovati in exterior. De asemenea, reprimarea si inhibarea propriului eu duce la agresivitate pentru ca atunci cand cineva simte ca traieste limitat, ii va ataca pe toti cei care ii arata ca se poate si altfel.

Agatarea inconstienta si artificiala de anumite credinte, preluate de-a gata de la altii, adica neasumate, ii va determina pe cei care le au sa devina agresivi de fiecare data cand cineva le ataca aceste credinte. Daca ar crede cu adevarat, nu ar simti ca credintele lor sunt fragile si au nevoie sa fie aparate.

Atunci cand un om traieste in echilibru interior, cand stie cine este, ce face si de ce face ceea ce face, cand nu traieste in autoamagire si iluzii, cand isi asuma pe de-a-ntregul responsabilitatea propriei vieti, fara sa mai caute vinovati in exterior, nu are niciun motiv sa fie rau sau agresiv.

Nu avem de ce sa ne revoltam atunci cand stim ca puterea este la noi si ca nimeni nu ne poate lua ceea ce suntem.

Un om asumat si constient este calm pentru ca nu are de demonstrat nimic nimanui, si nici nu simte nevoia sa ii atace pe altii doar pentru ca gandesc sau traiesc altfel decat el.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s