M-a facut sa ma simt prost

M-a facut sa ma simt prost

„M-a jignit”, „m-a umilit”, „m-a facut sa simt prost”, etc. De multe ori auzim astfel de afirmatii sau poate chiar gandim in acesti termeni. Insa, uitam ca nimeni nu poate sa ne faca sa ne simtim intr-un fel sau altul, fara ca noi sa acceptam asta.

Oamenii spun diferite cuvinte, uneori chiar cu intentia de a face rau, dar nimic nu poate sa aiba niciun efect asupra ta daca tu nu validezi in mintea ta acele lucruri. Daca te simti jignit sau umilit insemna ca ai acceptat ca fiind adevarata sau valida parerea acelui om. Tu ai ales sa te simti intr-un anume fel ca si reactie la ceea ce a spus un alt om. Insa, daca tu alegi ca vorbele acelea sa nu te afecteze, daca nu inseamna nimic pentru tine ceea ce a spus un om, nu ai cum sa te simti afectat.

Nimeni nu poate sa te faca sa te simti rau fara acceptul tau. Nu ai de ce sa valorizezi parerea rautacioasa sau negativa a unui om sau sa reactionezi la cuvintele defaimatoare ale cuiva.

Tu stii cine esti si asta este tot ce conteaza. Parerea altora despre tine le apartine, nu poti sa schimbi ceea ce gandesc ei, insa nici nu ai de ce sa te simti afectat.

Ah, si o mentiune speciala pentru „glumele” si ironiile pe care le fac oamenii. Uneori spun lucruri urate ca mai apoi sa spuna „am glumit”. Nu, nu au glumit, ci doar au gasit o cale acceptata social de a-si exprima agresivitatea – asta reprezinta ironia, sarcasmul si „glumele”: rautate si agresivitate.

Tu ramai imun la toate si astfel nimic din ceea ce spun altii nu te poate afecta.

Un gând despre “M-a facut sa ma simt prost

Spune ceva: