Sfaturi pentru intretinerea termopanelor din PVC

ktqadzecv5tn8evy  Termopanele fac parte din viata noastra. Au devenit populare si nu exista o casa, care odata intrata in procesul de renovare, sa nu respecte acest trend.

Termopanele sunt din aluminiu, PVC sau din lemn stratificat. Cu siguranta noile cladiri, fie ca sunt locuinte sau cladiri administrative, beneficiaza de aceasta nou tehnologie, pentru producerea usilor si ferestrelor. 

Indiferent de ceea ce alegem, termopanele trebuiesc intretinute pentru o functionare optima si-o viata indelungata.

Prin mediul online si nu numai, exista diferite articole legate de intretinerea termopanelor din PVC. Pe blogul Reparatii Termopane Bucuresti, am gasit multe: sfaturi intretinere termopane PVC , dar gasesc necesar sa dau si eu cateva sfaturi pentru intretinerea termopanelor din PVC.
Sfaturi pentru intretinerea termopanelor din PVC

Daca sunteti in posesia unor ferestre sau a unor usi din termopan niste sfaturi, consider ca sunt extrem de utile.
Tamplaria din PVC, folosita in confectionarea usilor si a ferestrelor este foarte usor de intretinut si nu necesita un buget mare. Tamplaria din PVC, fata de tamplaria din lemn, are suprafata foarte neteda si este supusa unui tratament antistatic.
Exista cateva reguli care trebuiesc respectate atunci cand ai in vedere intretinerea ferestrelor sau a usilor din termopan PVC. Asadar, atunci cand faci curatenie, pentru ferestrele si geamurile din termopan PVC se foloseste detergentul sau apa cu sapun. Orice alta substanta folosita va avea efect distructiv asupra profilului PVC. De asemenea, produsele nisipoase pot zgaria suprafata profilului PVC, iar cele pe baza de acetona, dizolvant, acizi sau benzina au efect distructiv asupra profilului de termopan PVC.

Pentru curatarea ferestrelor si a usilor din termopan PVC, se poate folosi o carpa din bumbac sau lana. Acestea nu lasa urme pe profilul PVC.

Feroneria, chiar daca are din fabricatie vaselina, odata pe an va trebui unsa. Cel mai indicat ar fi sa folositi ulei pentru angrenajele fine. Daca nu aveti, puteti inlocui uleiul pentru angrenajele fine, cu vaselina.
Intretinerea feroneriei, va poate asigura, pentru ferestrele sau usile din termopan, o durata de viata lunga.

Un alt sfat, este cel care se refera la pregatirile de iarna. Garniturile uzate pot crea probleme. Ploaia sau curentii de aer pot patrunde in casa, daca garniturile sunt uzate. In consecinta, verificati la geamurile si usile locuintei voastre, garniturile. Daca constatati ca aceste prezinta uzura singurul remediu este inlocuirea lor.

Tot in categoria de sfaturi intretinere termopane PVC va trebui sa tineti cont ca faltul tocului, garniturile si cercevea periodic, vor trebui supuse unui proces de curatare.

Daca locuinta este supusa unor lucrari de amenajare, ferestrele din termopan PVC sau usile din termopan PVC, trebuiesc protejate. Cimentul, varul, nisipul si alte materiale folosite in procesul de amenajare al locuintei se pot depune si folosirea in conditii optime (inclusiv feroneria) va avea de suferit. Asa ca, folositi o folie care sa va scuteasca de problemele ulterioare renovarii locuintei.

Inchei cu speranta ca aceste sfaturi o sa va fie de folos si intretinerea termopanelor din PVC sa fie una simpla si de succes.

PS. Daca aveti probleme cu termopanele apelati la un atelier ce are acest domeniu de activitate ( ex: compania UltraPVC Romania)

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s