Spui ca iubesti, dar nu esti fericit

Daca spui ca iubesti, dar nu esti fericit, atunci ceea ce simti nu este iubire ci altceva.

Poate confunzi iubirea cu atasamentul, poate cu dependenta, poate cu nevoia de a primi atentie, afectiune sau sex, poate egoul tau isi doreste sa fie validat sau sa primeasca confirmari, poate te-ai pierdut intr-o lupta de putere in care tot ce iti doresti este sa detii control sau sa posezi pe cineva, poate ti-e teama de singuratate, poate ai impresia ca esti neajutorat fara afilierea de cineva s.a.m.d.

Cand nu distingi intre iubirea adevarata, cea care inseamna in primul rand libertate, respect, pretuire si acceptare neconditionata si „iubirea” care reprezinta de fapt ceea ce am enumarat mai sus, atunci suferi sau esti nefericit.

Iubirea inseamna fericire. Cand fericirea lipseste din povestea ta de „iubire” ar fi bine sa te intrebi ce traiesti tu de fapt. Si, in functie de ce constati, sa faci schimbarile necesare.

In viata este foarte important sa avem ochii larg deschisi si sa distingem cu claritate ce este bine pentru noi si ce nu. Sa avem puterea de a spune „stop” cand nu ne simtim bine si de a spune „da” oamenilor, intamplarilor si experientelor care ne sustin starea de bine.

Viata este scurta. Chiar este. Traieste-o bucurandu-te de ea si nu te multumi doar cu o supravietuire mediocra si lipsita de fericire.

sursa:Ursul Sandner

Un gând despre “Spui ca iubesti, dar nu esti fericit

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s