Relatiile de cuplu

In relatiile de cuplu, de familie si in cele de prietenie exista cele mai inalte grade de manipulare, santaj emotional, dorinta de control si posesivitate. Este incredibil ce pot sa spuna si sa faca oamenii doar pentru a-i aservi pe cei din jur nevoilor si dorintelor lor egoiste.

De la afirmatii de genul „daca vrei sa fii cu mine trebuie sa renunti la tot ceea ce-ti place tie”, „iti sunt superior din toate punctele de vedere si trebuie sa te bucuri pentru mine si sa fii recunoscator ca aleg sa stau cu tine si sa iti spun ce sa faci cu viata ta”, „sacrifica-te pentru mine pentru ca sa ai si tu un scop in viata”, „tu esti nimic fara mine”, la deja banalele metode de santaj „daca ma parasesti ma sinucid”, „din cauza ta ma imbolnavesc / ma bagi in mormant…”, „tu esti de vina ca sunt nefericit / sufar…” s.a.m.d. oamenii traiesc un adevarat calvar in relatiile si vietile lor.

Oameni buni, treziti-va! Niciun om care va iubeste, va pretuieste si va respecta nu ar gandi si nu ar spune niciodata asa ceva (sau variatiuni pe tema). De fiecare data cand auziti o astfel de afirmatie sa aveti clar in minte ca sunteti intr-o relatie toxica in care singurul vostru scop este sa fiti sclavul nevoilor, dorintelor, asteptarilor si intereselor egoiste ale celui de langa voi.

Iubirea inseamna in primul rand libertate. Daca nu va simtiti liberi sa fiti voi insiva in acea relatie traiti in inchisoare. Nicio cantitate de „siguranta” sau „confort” nu justifica o existenta in lanturi. Anii trec si viata se termina si veti regreta la sfarsit ca nu v-ati eliberat de iadul in care traiti.

Asumati-va existenta voastra, cautati mereu sa fiti autonomi, independenti si sa va bazati pe propriile voastre forte, aveti incredere in voi insiva si in puterea voastra interioara si spuneti un NU hotarat oricui incearca sa va limiteze zborul, sa va ingradeasca libertatea sau sa va rapeasca fericirea.

sursa: Ursula Sandner

Un gând despre “Relatiile de cuplu

  1. Pingback: Relațiile toxice și teama de singurătate – Iubesc Viaţa…din online:)

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s