Programarea sociala incepe bombardamentul

Programarea sociala incepe bombardamentul.
Cine te crezi? Stai in banca ta. Vine criza. Dumnezeu te va pedepsi pentru pacatele tale. Politicienii fura. Tocmai a fost un atentat. Nu mai exista buget pentru medicamente compensate luna asta. La iarna s-ar putea sa nu fie caldura. Padurile sunt taiate. Vin rusii. Vin jihadistii. Somajul e crescut. Tinerii pleaca din tara. Bolnavii de cancer sunt tratati foarte prost in spitale si lasati sa moara. Si-a ucis iubita din gelozie, dupa ce aceasta a iesit de la scoala.
Teme-te pentru siguranta ta, sanatatea ta, viata ta.
Teme-te si cumpara un aspirator. Teme-te si cumpara un telefon nou la oferta. Teme-te si cumpara salam cu sunca. Teme-te si cumpara.
Defapt, ce se intampla este ca un sistem foarte bine pus la punct stie ca daca bagi frica in inima omului, acesta devine anxios, temator si paranoic.
Si USOR DE MANIPULAT de catre o aparenta autoritate. Mass-media, biserica si sistemul educational se bazeaza pe figuri de autoritate care promit salvarea DACA asculti si cotizezi.
Pe asta se bazeaza intreg consumerismul.
Te facem sa iti fie teama si de propria ta umbra si apoi cumparaturile iti vor aduce un scurt sentiment de alinare, de siguranta. Pana maine. Cand te speriem din nou.
Partenerul tau de cuplu e si el ca si tine: speriat
Si vrea siguranta. Se intoarce la tine si daca vrei sa faci ceva nou, sa indraznesti un lucru cum ar fi o schimbare de cariera, mutat in alta parte, schimbat obiceuri, orice lucru nou, care necesita un proces de invatare, timp si esecuri, lectii invatate, te va descuraja.
Iar tu esti singur.
Inima ta inca sopteste sa nu uiti de tine, de visurile tale si de planurile tale. Inima iti spune ca doar fiind tu o persoana curajoasa, cu visuri, vei putea sa te salvezi pe tine si poate vei putea sa fii de folos parintilor tai, prietenilor tai, copiilor tai, partenerului de cuplu.
Insa cand nu privesti in inima ta, privesti in afara si vezi un stadion plin care te huiduie pentru orice incerci sa faci.
Si astfel apare conflictul dintre lumea ta interioara si cea exterioara.
De aceea, Carl Gustav Jung spunea cu atat de multa intelepciune:
”Cine se uita in afara, viseaza. Cine se uita inauntru, se trezeste”.
Inauntrul tau, cineva te striga. Cineva te cheama.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s