Buldogul „iese la pensie”

Cutremur după cutremur politic într-o toamnă electorală care se arată poate cea mai fierbinte din ultimii ani. Ceea ce părea imposibil s-a întâmplat: pana azi intangibilul Vasile Blaga a devenit inculpat într-un dosar de corupţie deschis la DNA Ploieşti. Este acuzat oficial de trafic de influenţă în legatură cu bani pentru campaniile electorale ale PDL, dar şi că ar fi primit suma de 700 000 de euro de la alţi doi inculpaţi: Pinalti, fostul primar de Piatra Neamţ şi de la omul de afaceri Horaţiu Berdilă.
Imediat după ce a ieşit de la DNA, Buldogul a ieşit şi din prim-planul politicii: a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.
În Pnl a inceput războiul intern. Gruparea PDL se organizează cu scopul de a pune mana pe funcţia ramasa libera. Falcă ar fi cel care si-ar dori sa-i ia locul lui Blaga. Vechii liberali şi-ar dori ca PNL să rămână cu o conducere unicefală, iar Ponta spune că doamna Kovesi îi deschide drumul lui Cioloş spre conducerea PNL.
Întâmplător sau nu, Blaga este anchetat de acelasi procuror care a instrumentat si dosarele lui Ghiţă, controversatul Mircea Negulescu, despre care se spune că ar avea relaţii nepotrivite cu martorii şi judecătorii din dosarele sale.

Pe de altă parte, în scandalul imens deschis după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, niciuna dintre comisiile şi niciunul dintre comitetele abilitate nu dă semne că ar vrea să se autosesizeze. Ghiţă continup însă cu declaraţiile stupefiante, una dintre ele fiind aceea că în 2012, el şi Laura Kovesi erau extrem de apropiaţi.

Un gând despre “Buldogul „iese la pensie”

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s