Adevarul este de multe ori in fata ta

Adevarul este de multe ori in fata ta, insa tu, din cauza autoamagirii, a iluziilor sau a minciunilor pe care continui sa ti le repeti cu speranta desarta ca poate printr-un miracol vor deveni realitate, continui sa suferi si sa investesti intr-o cauza pierduta.

Asta se intampla cel mai frecvent in relatiile de cuplu. El/ea este mintit/a, umilit/a, abuzat/a psihic si emotional, inselat/a, tradat/a, folosit/a, dar cu toate acestea continua sa spere ca intr-o zi va fi bine. Adica, dupa ce ti-a facut toate acestea, va ajunge sa te iubeasca si sa fiti fericiti. Serios, chiar asa gandesti?

Un om care „trece peste” cele de mai sus, nu este un om puternic, ci un om slab. Un om care accepta lipsa de respect si desconsiderarea nu este om intelegator sau bun, ci fragil si dependent. De asta este dispus sa se nege pe sine si propriile sale nevoi si dorinte, sa faca compromisuri peste compromisuri, sa se umileasca, sa cerseasca atentie sau sa se multumeasca cu firimituri. De fapt, primeste si se multumeste cu atat cat considera ca merita.

Un om care te iubeste, nu te minte, nu te tradeaza, nu te trateaza cu lipsa de respect, nu te manipuleaza, nu se foloseste de tine, nu te umileste. Insa, da, te va tine in preajma lui pentru ca poate sa obtina de la tine foarte multe pentru foarte putin. De ce te-ar scoate din viata sa atata timp cat poate sa se poarte cu tine oricum si tu accepti?

Iar cand un om a invatat ca poate se te trateze in felurile enumerate mai sus, nu te poate respecta si, clar, nici nu te poate iubi. Eventual, daca are constiinta si o urma de bun-simt, simte mila sau compasiune pentru tine. Dar asta nu este in niciun caz iubire.

Un om care se respecta pe sine, un om puternic din punct de vedere psihic si emotional nu se va multumi niciodata cu mai putin decat stie ca merita. Nu va investi in altii mai mult decat in sine insusi, mai ales atunci cand observa ca nu este respectat si pretuit.

Pune-te pe tine pe primul plan in viata ta, invata sa te iubesti, sa te respecti si sa te pretuiesti. Cand tu faci asta, inveti sa iti trasezi limite si granite clare si nu vei mai permite niciodata unui alt om sa te desconsidere. Iar daca o va face, vei pleca fara sa te uiti inapoi.

4 gânduri despre “Adevarul este de multe ori in fata ta

    1. Nu ai cum sa contruiesti o relatie functionala cu un om ce prezinta actiuni disfunctionale. Intr-o relatie functionala, partenerii vin cu respect fata de sine, iubire , incredere etc, pentru a avea ce oferi. Nu au cum sa ofere nimic daca nu au deja. Iar daca au manipulare, lipsa de respect, etc, asta se va oferi

      Apreciază

  1. Pai poate ca cei care au parte de experiente neplacute, cred/spera ca o or sa se indrepte lucrurile. Acea lege a rezonantei, pe care si tu o pomenesti si sustii de multe ori. Aici cum sta treaba cu puterea gandului, a dorintei de mai bine?

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s