Eolianele si miile de euro

Vântul suflă mii de euro în conturile proprietarilor de eoliene !

De mai bine de 10 ore, eolienele sunt principala sursa de energie in productia nationala, asigurand peste 25% din consumul national de energie. Acest fenomen a intervenit ca urmare a intensificarilor vantului, Administratia Nationala de Meteorologie emitand atentionari de Cod Galben de vijeli pe raza a zece judete si in municipiul Bucuresti.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate incepand cu ora 8.00 in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud Agigea – maritim si fluvial, dar si in portul Mangalia, deoarece vantul sufla cu viteze de peste 60 de kilometri la ora, iar in larg poate atinge pana la 80 de kilometri la ora. Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionat si traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunare – Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud – fluvial.

PS. Dobrogea este considerată de experţii europeni în energie alternativă ca fiind regiunea cu cel mai mare potenţial eolian terestru din sud-estul Europei, evaluat la 14.000 de MW.

2 gânduri despre “Eolianele si miile de euro

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s