Omul este parte integranta din natura

Cu cat omul se indeparteaza mai mult de sine insusi si de natura, cu atat mai mult va cauta sa isi umple golurile interioare cu bunuri materiale, obiecte, realizari profesionale, etc. Insa, nici goana dupa ele si nici obtinerea lor nu-i vor aduce cu adevarat implinirea si fericirea.

Omul este parte integranta din natura, iar fericirea sa, cea autentica, este intotdeauna definita de starea de “a fi” si nu de “a avea”.

Nu intamplator toate formele de spiritualitate iti vorbesc despre abilitatea de a fi prezent in “aici si acum” – adica de a fi treaz si constient de tine si de faptul ca existi. Fuga in trecut sau in viitor te indeparteaza de tine insuti si de capacitatea de a simti cu adevarat ca traiesti.

Nu stiu cat de mult rezonezi tu cu ceea ce am scris mai sus, dar eu, raportandu-ma la experienta mea de viata, simt pe de-a-ntregul toate acestea. Nicio realizare profesionala sau personala de-a mea, nicio achizitie a vreunui bun material, nu m-au facut la fel de fericita precum clipele pe care le petrec in natura, privind cerul sau un copac, cand ma joc sau mangai un animal sau pur si simplu cand simt vantul sau ploaia atingandu-mi fata.

Cand esti doar tu cu tine insuti si simti ca esti una cu natura, nu mai ai nevoie de nimic: mastile cad pentru ca sunt inutile, problemele dispar, posesiunile materiale sau titlurile palesc in comparatie cu maretia Universului din care facem parte cu totii.

De fapt, nu ai nevoie de mare lucru pentru a fi cu adevarat fericit. Am vazut asta la toti oamenii “saraci”, dar care se bucura cu adevarat de viata, pe care i-am intalnit de-a lungul timpului. Sa stii sa traiesti clipa, aici si acum, sa ai capacitatea sa te bucuri de viata si sa fii recunoscator pentru tot ceea ce ai – mult sau putin, sa daruiesti pentru bucuria de a o face, sa ai constiinta impacata si liniste interioara – asta este tot ceea ce ai nevoie. Cand inveti sa traiesti astfel, viata are grija de tine.

Orice altceva este o goana inutila si cred ca intelepciunea ultima este sa constientizezi toate acestea si sa inveti cu adevarat sa fii si sa traiesti

Un gând despre “Omul este parte integranta din natura

  1. Oamenii săraci și în special cei din Asia,sunt binecuvântați A FI ,a trai viața în cea mai autentica forma a ei.Saracia nu i-a limitat deloc pt ca sunt extrem de inteligenți, buni,calzi și ospitalieri.Fara măști și false valori materiale. Cred ca mai avem o șansă să devenim autentici,dacă ne dorim

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s