Gâtul meu la ORL

Azi la ORL, îl rog pe doctor să arunce o privire la gâtul meu pentru că m-a durut ușor.

El se uită, preț de câteva secunde, zice că e roșu, se așează la masă și începe să scrie timp de câteva minute. Când termină, se uită la mine și îmi zice că mi-a prescris un antibiotic, un antiinflamator, o tabletă de supt, un probiotic și un pansament gastric. Antibioticul să-l iau pentru 3 zile, restul pentru o săptămână sau 10 zile.

Pentru că nu îmi place să iau medicamente dacă nu trebuie neapărat, îl întreb dacă există vreo șansă ca problema să treacă fără medicație.

El se uită îndelung la mine, apoi zice că da, dar va dura…o săptămână, poate chiar 10 zile…

Adică să iau medicamente, printre care și antibiotic, pentru 3-10 zile, în condițiile în care afecțiunea ar trece singură în 7-10 zile???!!!

În astfel de momente nu simt ca doctorul îmi este partener.

3 gânduri despre “Gâtul meu la ORL

  1. Eu, la o fază d’asta, când i-am zis doctorului după ce mi-a scris rețeta că prefer varianta fără antibiotic…s-a uitat la mine și mi-a zis că …. e o raritate, că în general oamenii vor să le dea antibiotic, că altfel nu îi apreciază ca doctori. Și a început o lamentare de 10-15 minute despre relația doctor-pacient de ar fi trebuit să-l taxez eu pe doctor pentru consultație psihologică…..

    Apreciază

  2. claudia

    Cam asta se întâmplă zilele astea la medic. Bine măcar ca s-a uitat in gat. Se poate întâmplat numai sa te întrebe ce probleme ai in timp ce scrie in câteva registre si cauta coduri potrivite pe calculator! Cât despre lista lunga de medicamente…. Eu supravietuiesc de 3 ani cu homeopate si câteva produse fares numai la nevoie grava!

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s