Putem vorbi mult despre amenzi sau educație…

Azi pe stradă am încercat să atenționez pe cineva să nu arunce celofanul și hârtia de la pachetul de țigări pe jos. Am luat deșeurile lui de pe jos, iar el mă urmărea din colțul ochiului, încercând să pară că nu mă vede, iar apoi când i-am zis că nu e ok am primit un fel de mormăit ca răspuns, un fel de lasă-mă în pace.
Peste câteva minute am evitat cu câțiva centimetri o ploaie de mucuri de țigară de la un individ care a considerat că e normal să golească scumiera prin geamul de la un etaj superior, direct pe trotuar, fără să se asigure măcar dacă sunt oameni afară.
Putem vorbi mult despre amenzi sau educație, însă până nu începem să investim în crearea comunității noastre și individul va rămâne singurul focus, spațiile comune vor rămâne ale nimănui, agresivitatea va fi normală și șansa ca să avem schimbări pozitive va fi minimă. Până la urmă justificarea „așa face toată lumea” este folosirea comunității ca scuză la decizii individuale.
În loc să avem indivizi care folosesc comunitatea ca scuză, trebuie să avem comunități care sunt inspirați de indivizi…

Reclame

2 gânduri despre “Putem vorbi mult despre amenzi sau educație…

  1. Oameni din blocul meu arunca mucuri de tigara direct de pe balcon in gradina din jurul blocului. E efectiv covor de mucuri. Am plantat diversi pomi fructiferi si planuiesc sa pun si flori. Am curatat de mucuri dar se umple rapid la loc

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s