Supravegherea casei, supravegherea copilului

pdak2bl-128x128_0 Pornesc acest articol de la o necesitate, aceea de a avea o supraveghere permanenta a celui mic. La indemnul si sfatul unei amice: supravegheaza-ti copilul cu un sistem de supraveghere videoam cautat diferite informatii despre aceste „sisteme monitorizare video„.

Am urmarit cu atentie si polemica legata de camerele de supraveghere video interior... Fie ca-i vorba de cele de pe net, fie ca vorbim de cele din viata de zi cu zi, de pe strada sau din fata unui pahar cu suc, unii considera ca, camerele de supraveghere sunt considerate daunatoare, sustinand ca e un atentat la intimitatea unei persoane.

Aici ma refer atat la cele amplasate pe strada, cat si la cele din institutiile publice. Si, aici(institutii publice) ma refer in special la scoli. Nu ar fi bine sa stie altcineva, oricare ar fi acela, ce se intampla cu tine. Nu e bine sa se stie ca tu la o anumita ora, esti pe un anumit bulevard!
Azi, eu sunt gica-contra, pana la capat. Asadar, am sa ma iau pe mine drept exemplu:
1. Sunt pe strada, vorbesc la telefon. Cine ma poate suna? Pai:
– un prieten sa ma invite la o bere, la orice altceva;
– un blogger sa ma anunte de o oferta blogosferica, ori vreun rezultat la concursuri;
– un coleg de la serviciu, sa ma anunte o noutate;
– mama, sa ma anunte ori sa ma intrebe ceva.

Asadar, nu sunt pe aceasta lista, a convorbirilor mele nici atentate la adresa vreunei personalitati, nici secrete de stat. In cazul in care, acea camera ar fi cu sunet, ar putea afla toate chestiile astea. Si totusi, in cele mai multe cazuri sunt fara. Si totusi, de ce naibi am vorbi chestii pe strada asa serioase si secrete. PE STRADA? Strada e un spatiu public.
Daca nu-i vorba aparate de supravegere cu sunet, imi continui rationamentul. Merg pe strada. Toata lumea ma vede. Merg la serviciu. Apoi merg la un club. Ok, ce am facut rau. De cine sa ne ascundem deci?
Bun! Acum sa va mai zic ca ieri am vazut aceste dispozitive de: supraveghere video pentru copii la comenzi.ro, si, intrebarea fireasca care se pune este: Daca mi-as instala acasa, asa ceva? Raspunsul este: BINEINTELES! Nu neaparat ca as suspecta pe cineva din familie. Dimpotriva, sa am grija de ea, familia mea, copilul meu si de bunurile casei. Dar cred ca decizia de a instala camere de supraveghere in casa ar trebui luata de comun acord cu membri familiei. In acest sens, v-am atasat link-ul de mai sus si, poate ar fi util si voua. Fac si-o mentiune Nu am folosit, nu am nici experienta reala si fizica cu ele, dar imi vor fi foarte utile. Prefer o casa supravegheata, un copil supravegheat, indiferent unde vor ajunge acele inregistrari, in detrimentul uneia nesupravegheate.

Reclame

Un gând despre “Supravegherea casei, supravegherea copilului

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s