Compromisul, forma de toleranta!

Pornind de la un aricol citit azi pe blogul lichiresti, eu văd compromisul ca pe o formă de toleranță și de deschidere și nu poți învăța să-l accepți decât printr-o educație riguroasă și în urma a multe momente de meditație asupra sensului vieții.

Ca să înțelegi ce este compromisul, trebuie să înțelegi rostul lucrurilor pe pământ și să ai idee despre de ce, cum, unde, în ce scop ai venit pe lume.

Să faci un compromis e primul pas înțelept într-o acțiune, pentru că doar așa poți începe o discuție de la egal, la egal. Inseamnă să-l întâlnești pe celălalt la jumătatea drumului, să-i ieși în întâmpinare și să întinzi o mână de care să se agațe. Să accepți că și celălalt poate avea dreptate și să fii dispus să-i acorzi credit. Ca să poți accepta compromisul, trebuie să intri în papucii celuilalt și să vezi cum te simți și cum umbli cu ei… Pentru mulți, compromisul înseamnă o pierdere imediată, o lipsă de prestanță și de putere, nevăzând în compromis partea lui incontestabilă de câștig. Numai că nu poți să faci compromisuri dacă ești un spirit primar, egoist și intolerant…. Este părerea mea, nu aruncați cu pietre!

Reclame

2 gânduri despre “Compromisul, forma de toleranta!

  1. Dar oare egoism nu inseamna sa ii ceri cuiva sa faca compromisuri pentru tine, pentru binele tau? Sa renunte la sine ca sa iti faca tie pe plac? Eu cred ca asta este sursa egoismului primar, nu cea in care refuzi sa traiesti dupa nevoile, dorintele si asteptarile altcuiva. emoticon smile

    Apreciază

  2. Cea mai buna solutie, trag concluzia ca este sa stai singur. Cum poti functiona atat de perfect intr-o relatie daca nu faci sau accepti compromisuri? Vreau un exemplu de cuplu care traieste perfect-fara compromisuri. Deja este o utopie, pt ca de fapt asta este esenta vietii si a cuplului,sa-ti testezi limitele prin tine insuti,dar nu doar cu tine ci in cuplu

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s