Teama de abandon

Atunci cand un om nu devine autonom, cand nu se maturizeaza suficient sau nu isi asuma statutul de adult, va avea tendinta sa caute persoane de care sa fie dependent, care sa ii preia responsabilitatea vietii sale.

Intr-o astfel de conjunctura apare teama de abandon, teama ca daca ar fi parasit nu ar fi capabil sa supravietuiasca, bazandu-se pe fortele proprii. In orice relatie in care exista teama, apar compromisurile si suferinta.

Insa, un adult in adevaratul sens al cuvantului nu poate fi abandonat. Vorbim despre abandon atunci cand ne referim la copii sau la alte fiinte lipsite de aparare. Un adult ar fi normal sa fie perfect capabil sa aiba grija de sine insusi si sa nu caute sa fie dependent de alti oameni ca sa-si asigure supravietuirea.

Orice relatie se poate incheia oricand deoarece relatiile sunt foarte perisabile. Nu ar fi normal sa iti fie teama de abandon, insa daca simti asta, inseamna ca nu te-ai maturizat suficient incat sa fii capabil sa ai grija de tine sau de nevoile tale (sau poate iti imaginezi ca este mai usor daca le plasezi altora responsabilitatea vietii tale).

Niciun adult nu ar trebui sa simta teama de abandon, ci ar fi bine sa se focalizeze pe a-si asuma pe de-a-ntregul viata sa. Atunci cand stii ca te poti baza pe tine insuti oricand, nu stai in relatii din teama de a nu fi singur.

Cauta sa devii autonom din toate punctele de vedere, bazeaza-te pe tine insuti in primul rand si astfel vei avea relatii pentru ca ti le doresti, nu pentru ca ai nevoie de ele, iar in asemenea relatii nu vei face compromisuri, ci vei gasi implinirea si armonia alaturi de partenerul tau.

3 gânduri despre “Teama de abandon

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s