Erori ale naturi?

Transsexualii, homosexualii, lesbienele sunt perceputi de unii oameni, in mentalitatea autohtona, ca erori ale naturii, ca fiind bolnavi psihic sau mai rau. Sunt judecati, condamnati, ridiculizati, marginalizati in fel si chip de persoane care nu-si dau silinta sa-i inteleaga pe acesti oameni si, cum ne temem de tot ceea ce nu cunoastem sau nu este ca noi, reactionam agresiv.

Am urmarit un documentar despre copiii transsexuali – copii care s-au nascut avand un anume sex, dar simt ca isi doresc sa apartina celuilalt sex. In documentar era vorba despre copii de 5, 10, 14 ani, dar si despre unii care au depasit varsta pubertatii. Acesti copii le-au spus intr-o zi parintilor ca vor sa apartina celuilalt sex – adica baieteii isi doreau sa fie fetite si invers.

Cum au reactionat parintii? Dupa ce si-au dat seama ca nu este doar o faza prin care trece acel copil, au cautat ajutor de specialitate – au apelat la echipe interdisciplinare formate din psihologi si medici, iar atunci cand au aflat ca copilul lor isi doreste o schimbare de sex, cu adevarat, l-au sustinut cu tot ceea ce au putut.

Schimbarea de sex este un proces de extrem de dificil din toate punctele de vedere – fizic, psihic, social, legal, s.a.m.d. Cu toate acestea, acei parinti au acceptat sa le fie alaturi copiilor lor in tranzitia pe care si-au dorit-o, indiferent de parerea lor personala, indiferent de costurile implicate si de problemele care apar intr-un asemenea context.

In loc sa incerce sa „le bage mintile in cap”, cum imi imaginez ca ar face un parinte egoist sau speriat, au cautat sa inteleaga, sa accepte si sa-l sprijine pe acel copil sa devina ceea ce-si doreste sa fie. Oare nu asta inseamna sa fii un parinte care isi accepta neconditionat copilul si isi doreste sa il sprijine sa devina ceea ce-si doreste el, cu adevarat?

Natura isi urmeaza cursul si nu categoriseste lucrurile ca fiind „normale” sau „anormale”, insa „morala” inventata de oameni judeca si condamna tot ceea ce contravine preceptelor ei.

„Fii tu insuti” este un indemn de care ar fi normal sa se bucure orice fiinta, indiferent de orientarea ei sexuala, de gen, religioasa, s.a.m.d., atata timp cat traieste intr-o maniera ecologica.

3 gânduri despre “Erori ale naturi?

  1. La noi in tara ,se critica f mult pe tema de hoo gay si trasx,dar sa nu uitam un lucru ,cu toti suntem oamneni si avem suflete indifrent de orientare fiecarui ,nici ei nu vor sa fie asa,muti nu intleg ca se naste pe baza de hormnii,si plus de asta fiecare are dreptul sa traieasc fiecare cum se simnte indeplinit ,multi f multi au plecat din tara ca sunt f discrimnati si plus biserica nu intleg dece nu acepta cu toate ca acesti oameni sunt si vor fi mereu

    Apreciază

  2. Societatea are probleme care nu-i apartin. Nu sunt de acord cu adoptiile in cupluri gay, din cauza influentei exemplului, dar in rest fiecare sa faca ce vrea in materie de sex, in conditiile comunului acord intre parteneri. Pana cand biserica nu va accepta ca nu toti oamenii sunt la fel, nu se va schimba nimic in asa zisele drepturi ale omului. Sexul ramane tabu si in relatiile heterosexuale. Toata lumea il gandeste si doreste, dar nimeni nu recunoaste, iar daca esti mai deschis intr-o discutie esti considerat pervers. Cred ca omului ii place cel mai mult sa fie ipocrit pe lumea asta. Puteti pune un link cu documentarul? Pare interesant.

    Apreciază

Spune ceva: